Nyårsafton.

Ska inte partaja så värst mycket. Stora M är på nyårsläger i småland. Mellan L och lilla L försöker jag övertala till att gå på bio. Tänkte kolla in GP:s stora fyrverkeri klockan 17. Men Bio får vi gå på först. Tänkte kolla in Göta Kanal:
46400-127
Vet att den inte fått så bra betyg men jag tror den håller ändå. I alla fall 8-åringar är inte så kräsna. Sen hoppas jag hitta en trevlig restaurang där ungarna kan träna vett och etikett. Mannen tror jag fixar det...
...kanske.

Utmanad...

Fick en lista av Camilla:
A) Fyra jobb som jag haft:
1. Kassörska på OBS!
2. Bageriarbetare på PÅÅLS
3. Fiskhandlare i "FESKEKÖRKA"
4. Mc Donalds (klarade av 2 dagar!

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen (Skratta inte ihjäl er!)
1. Top gun.
2. Dirty Dancing
3. Pretty woman
4. En officer och en gentleman. (Nu tittar min man vad jag skriver och börjar kasta saker på mig)

C)Fyra platser jag har bott på:
1. Alsterbro
2. Västerås
3. Göteborg
4. Landvetter och sen blir inte listan längre även om jag skulle försöka. Men jag har bott på 7 snart 8 adresser!

D) Fyra TV-program jag älskar att titta på (skratta inte nu heller)
1. OC
2. City Akuten
3. Greys Anathomy
4. Uggly Betty


E) Fyra platser jag har semestrat på ( nu ska jag låta världsvan!)
1. New York
2. San Francisco
3. Rhodos
4. Sist, men favoritstället; Västkusten.


F) Fyra Webbsidor jag besöker dagligen:
1. Tjuvlyssnat
2. Aftonbladet
3. Inreda
4. GP

G) Mina fyra favoritmaträtter:
1. Thaikyckling
2. Cevapccic (kanske det stavas)
3. Lax med vitlökskräftröra
4. Fetaost och oliv biffar

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. I en skidbacke
2. På restaurang
3. På en solig sandstrand
4. På ett ösigt dansgolv

I) Fyra vänner jag hoppas kommer svara:
Jag har ju flera vänner som bara läser om mig men inte har egen blogg, så ni kan ju skicka ett mail! Annars verkar det som alla redan har haft denna lista på sina bloggar. Men Cleo har nog inte svarat eller MassablajAnna.

Promenad i stan.

Åkte in till stan för att mellan L skulle få köpa slut sina penagr som brände i fickan. Förstår inte vem on har det efter...
Fick i alla fall gå på egenvalda affärer som Designtorget och hittade bla. dessa underbara saker:
46400-126 Fåglar som skall sitta i blomkrukan och kvittra när det behövs vattnas.
46400-125 Den underbara persiska musmattan!!!!
46400-124Hångeltuggummi...

Sen hittade jag massor av andra trevliga saker som inte fanns på bild på deras hemsida. Men det får väntas med att shoppa tills vi har flyttat och jag vet vad som fattas mitt nya hus!

Halster...

... har jag väl hållit er på tillräckligt länge nu va? Det blev inga miljoner på uppesittarkvällen så jag får vara kvar här i bloggvärlden. Har hunnit jobba några timmar idag och ska hinna med ett friskispass också. Eftersom jag ska börja mitt nya hurtiga Icke-bil-liv efter nyår så har jag tjuvstartat i helgen. Varit på 1,5 timmes promenader varje dag sen i lördags. Konstigt att jag hade ont i knät i natt.
På julafton fick jag många fina paket: en pärlemorfärgad skidhjälm, nya träningskläder, lite bling-bling, raffiga underkläder från mannen i mitt liv.
Mannen blev lite sur för han hade minsann inte önskat sig en ny bilstereo!!! Men jag köpte ju faktiskt AC/DC och Hammerfall att stoppa i CDspelaren också!

God Jul

God Jul
Klapparna på plats men måste nog jobba lite bättre med ljussättningen nästa gång! Inte så bra med den i fönstret. Men jul blir det ändå. Fixat sillröran och skinkan, provsmakat båda. Har också hunnit med en lång promenad med goda vänner i 1,5 timme. Nu väntar vi på att lugnet ska infinna sig och att Bingolotto börjar. Om jag vinner 17 miljoner så hörs vi nog inte mer!!!!!! 

Snart kan vi vinka.

Häromkvällen var vi ute och gick i den stjärnklara natten. Eftersom vi inte bor så långt ifrån Landvetter flygplats så är det en del plan i luften men min man hävdade bestämt att det var Christer som vi skullle vinka till. Men han bara lurades, så det så! För här är sanningen från aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,959105,00.html
Håll utkik och hoppas på några stjärnklara nätter.

Ingen julstress.

Jag som brukar vara helhispig veckan innan jul, men inte i år. Igår såg jag till att göra julköttbullarna sen fort in med dem i frysen så inte ungarna äter upp dem. På 1.6 kg köttfärs så blir det några stycken. Sen åkte mannen i mitt liv till affären klockan 7 för att handla julmat. Kan säga att det var ganska lugnt och kvittot blev långt.
Idag kokar jag knäck och Limetryffel...
...gissa hur gott????
Skitgott och pissenkelt!!!
Ska väl hinna med några julkakor sen också!

Dagens resultat.

Jaha, idag har jag hunnit julhandla mellan 10-11.30. Många klappar blev det! Sen hem och skriva julkort, promenera till brevlådan, hem och äta mat. Sen kom jag på att jag skulle baka bröd och lite julkakor och fixa hyacinten jag köpt. Och nu är jag klar och väntar på att få gå på glöggmingel!
46400-122
Konstigt datum på kortet bara, får nog ändra på kameran. I alla fall så är det Propps man-tager-vad-man-haver-lingon-långpannebröd. Sen har vi snabbhavrekakor i burken. På skärbrädan ligger kakor som skall skäras till halvmånar. Den tjusiga krukan köpte jag på Indiska och tryckte ned en hyacint i, tyvärr en blå, de vita var slut. I med lite mossa, en idegranskvist, måla några grillspett med den röda spritpennan och vips så har man ett billigt "gebortarrangemang".

Fuglesang

46400-121
Nu är han i rymden! Hörde att han under sin rymdpromenad på 6 timmar han se solen gå upp 5 gånger. Fattar ni hur fort det går? 28 000 km/h tror jag att det var. Inte klokt. Men som svensk känner man sig lite stolt, nu har vi också haft en man i rymden. Men som Kapten Klänning i Percy tårar säger:
"I jymden kan ingen höja dej skjika"

Önskelista.

Min mamma har ALLTID sagt att önska, det får man göra så mycket man vill. (Sen är det en annan sak om man får det!) Så här är min önskelista:
46400-12046400-11946400-118
Snygg väska från Oilily, kan beställas från Inreda
Sen är det ursnygga musmattan från Marimekko kan beställas på Designonline 
Jamie Olivers snygga mortel-shaker som finns överallt tycker jag mycket om.

Hoppas nu att någon trevlig familjemedlem läser detta, och då menar jag INTE mina syskon!

Ordning?

Surfade runt och hittade denna käcka fotoförvaring, kanske kan vara ett nyårslöfte i nya huset?
46400-117
Inreda


40-årspresent

Min kollega Monkan fyllde ju 40 härom veckan. Jag åtog mig att köpa presenten. I grannbyn finns det en silversmed som säljer de mest underbara smycken: khbdesign. Jag hittade detta halsband på silvervajer till henne;
46400-116
Hon blev mycket glad, sa hon ialla fall!

Pyssliga Propp

Var i blomsteraffären häromdagen för att köpa blommor till min 40 år fyllande kollega Monkan. Såg då massor av julblommor i konstfulla arrangemang. Tänkte att jag är väl inte sämre jag, står ju massa blommor på bänken hemma som bara vänta på att smyckas. Sagt och gjort, tog på mig gummistövlarna och gick ut föt att hitta mossa och blåbärsris. Även en tuktad Idegran fick följa med hem. Plockade fram stora glsskålen och satte mig på altanen och voilá, här är resultatet:
46400-115
Några kvistar från äppleträdet fick vara med också, blev faktiskt väldigt nöjd.

Nya datordelar

På tisdag inhandlas en ny router så då kan jag använda fler datorer här hemma.
Camilla, vi har 4 datorer så det är inte tillgången det är fel på utan uppkopplingen. Men det är ju himla jobbigt att behöva slå sig fram till datorn.
Men igår hade vi en trevlig familjedag istället...
Bakade pepparkakor, plockade fram stakarna (de i fönstren alltså, inga andra!), hann ligga i soffan och se 2 hyrfilmer, fixade söndagssteken i förväg, körde 4 maskiner tvätt, hällde ut sommarblommorna, som hade börjat bli gröna igen, från sina krukor, gick på promenad till återvinningen, läste nästan ut en deckare (tog slutet imorse!), funderade ut hur jag skulle organisera julblommorna som hockeyklubben levererade, somnade sött efter att vi sett hur "dum, dummare" träffades. Det är trångt i dubbelsängen när fyra pers ligger där, lilleman fick lägga sig och sova istället för att se på film.

Ursäkta...

... men först var datorn så seg så vi var tvungen att ominstallera. Sen var grafikkortet kasst så vi var tvungna att fixa ett nytt från Dell. Och då får vi ett renoverat... say no more...
Sen pajar nätverkskortet så då köper vi ett nytt. Och nu är det väl routern som är paj...
Och därför har vi bara internet på en dator och den spelar grabbarna Guildwars på.

DÄRFÖR FÅR JAG INTE BLOGGA SÅ MYCKET JAG VILL!!!!!

Sen kan det ju ha att göra med att jag varit borta varenda kväll denna veckan. Och inte blir det väl bättre under resten av december med all sång och olika julfester man ska på. På tisdag har jag och mannen semester och ska införskaffa alla julklappar. Fick handpenningen insatt på kontot idag så nu ska det handlas!