Tappad mobil

Vad gör man när ungen tappat sin mobil? Letar, letar, letar... görenkelt med en halvmeter snö överallt.
Eftersom Mp3 spelaren, busskortet och pengarna var kvar så måste telefonen vara tappad och inte snodd. Får väl ringa och spärra imorgon. Kan någon ta den och öppna utan pinkod? Spärra telefonkortet men kan man få nytt kort med samma nummer?

Hur många gånger kan man se en film?????

Sitter och zappar och på 3:an går "Dirty Dancing". Vat inte hur många gånger jag sett den men fingara och tår räcker inte till. Berättar inget för snart 11-åringen för då blir hon uppe halva natten.
"Nobody puts Baby in the corner" är väl en höjdar replik av Patrick Swayze?

Kärleksbekymmer...

Hjälp min snart 11-åring har kärleksproblem... hon gråter och allt är hemskt....
Ja, ja små barn små bekymmer, stora barn, stora bekymmer...

Snor och förkylningstips.

Min näsa är geggig, den rinner inte men jag nyser i massor.
Ett bra förkylningshusmorstips, som jag fått av min kära kollega, lyder så här.

Pressa en vitlöksklyfta i ett glas Öl med valfri styrka. Ser jätteläskigt ut men det hjälper. 

Semlor och skönsång...

Yes... har börjat baka semlor. De blir nog väldans smaskiga. Använder mig av Lussekatts receptet med Kesella. Ett bra tipsfrån min barnkörledarkollega...det var ett långt ord. Tack så mycket. Sjöng med barnkören och bara hälften kom, 6 av 16... Men som trogna körmedlemmar så fixar de varandras solon galant. Tänk vad ett gäng 6-11åringar kan.


Skolan

Var ju i skolan på nya kursen mellan 13 å 16.
Janne och jag är ett radarpar. Det verkar vara en trevlig grupp men vi är 30 stycken. Systrarna Sisters var där också och kom försent. Men de är roliga ändå! 500 sidor litteratur så det ska nog gå bra. Verkar som det blir mycket utbyte i smågrupper och inte en massa inlämningar!

Doftljus och snor

HAr varit på doftljusparty. Detmest luktade gott men en del luktade illa. Demonstratrisen (!) tyckte nog att vi var tramsiga när vi kommenterade dofterna.
-Det här luktar gammal tant.
-Lukta här då, tåjam.
-Men denna då möglig källare.
Köpte i alla fall ett trumpetljus med doft av hortensia att ha när jag badar.
Dofterna sätter sig i näsan så nu är jag väldigt snorig.

Kursstart....fröken-magister....

Ledig förmiddag, har redan hunnit baka ut en bröddeg som står och jäser. Har tänkt att hinna en promenad till affären och handla det jag inte kunde igår eftersom jag hade glömt plånboken.

Klockan 13.00 börjar vårens kurs, "Attleda och handleda", 10 poäng i min strävan mot en magisterexamen i pedagogik. Mina käcka kollegor brukar säga att nu är jag fröken men jag går i skolan för att bli magister.

Sushi, med varmt ris?

Efter gårdagens sushi upplevelse så  var jag ju tvungen att introducera detta för min man. Yummi, yummi. Hans kommentar var bara bäst... "RISET KUNDE HA VARIT VARMT"

VFU???????????

Var på en VFU-handledarkurs i Borås idag. Ett skämt? Hon som skulle föreläsa kom inte så då skulle kursansvarig dam redogöra för hur lärarutbildningen funkar. Sen blev det ju en massa dötid så då var det ju bra att studenterna fick redovisa sina grupparbeten om kulturutbudet i olika kommuner. Snacka om PINSAMT. Ingen ville redovisa.... så damen fick nästan tvinga dem... också frågade hon en massa PINSAMMA saker. Det var alltså 60 studenter + vi handledare.
Tur att man slipper såna grupparbeten nu för tiden....

Äntligen sushi... och tjejsnack...en kall dag vid havet

Åhhhhh  äntligen har jag ätit sushi, det var jättegott. Var hemma hos min jobbarkompis som var barn- och manfri. Sen fnissade vi en del och pratade om vår kommande skidtripp till Branäs. Kanske inte värsta höjdarskidåkningen men vi kanske kan ha lite trams å flams på dansgolvet åxå.

På dagen idag tog vi bussen med hela barnaskaran till havet. Resan tog 1 timme och sen var vi i kylan 1,5 timme och sen hem på bussen 1timme igen.Fattar ni hur kallt det är vid havet när det blåser och det är flera minusgrader. Tur man var påklädd...långkallingar, yllemammelucker (ärvda av mamma), joggingbyxor, fleecefodrade överdragsbyxor, tjocka tröjor och dunjacka. Synd bara att inte alla föräldrar hade tänkt på att deras barn skulle ha ett extra lager på sig....brrrrrrrrrrrrr........

Föräldrafritt och våffeldag

Försökte planera ett 11-årsfödelsedagsdisco på kvartersgården som ska vara FF.

En mamma ringde och undrade vad FF betyder... hmmm........ Föräldra Fritt betydde det säkert på 70-talet också, eller? Jaha och vad innebär det då? Jaaaa att det är fritt från föräldrar alltså. Jaha men då får jag nog diskutera med min man hur vi gör.
Undrar just hur de tänker göra när barnet är 15???????????????

Men hallå 11-åringar, vad kan de hitta på?
1) De törs ju knappt dansa tryckare och gör de det så är det med nöd och näppe de vidrör varandra.
2) Leker de sanning eller kånke så vågar de ju inte ta kånke för det är ju lite läskigt. Skulle de ta kånke så blir det på sin höjd en puss på kinden.
3) Möjligtvis kan de ha matkrig, men de rara barn som ev. har sådana tankar har ju naturligtvis inte blivit bjudna.
4) Dessa 2 flickor som fyller 11år får städa upp efter sig själva och då håller de nog reda på sina kamrater så att de inte stökar till för mycket.
5) Födelsedagsbarnen i fråga är ju inte några blyga violer utan de kan nog "spöa upp" de som missköter sig, eller åtminstone hota med att göra det, eller att mammorna gör det efter discot.

Sen gjorde den rara mamman våfflor till sin trevliga familj och serverade med jordgubbssylt och grädde.


Söndagstristess och spansk fotboll

GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSSSSSSSSSSSSSSSP!
Fattar ni hur tråkigt jag har det när jag har gjort så här många inlägg idag? Ringde och hurrade för min bror som fyller så många år att jag har slutat räkna. Snart skall söndagskvällen avslutas som den alltid gör... liggandes i sängen och tittar på La Liga. Idag vankas det Atletico Bilbao mot något annat spanskt lag. Inann vi hade TV4+ så såg jag inte så mycket fotboll på TV. Men eftersom vi har TV i sovrummet och det alltid sänds spanska matcher hela söndagseftermiddagarna ända in på kvällen så har det numera blivit några stycken. Jag kan en hel del gubbar och en massa spanska lag. Offside regeln klarade jag av för många år sedan...
Regeln som vi för tillfället diskuterar är om och när det blir frispark i straffområdet, blir det inte alltid straff???

Layoutändring??????????

Varför ser min sida helt muppig ut? En del hänger ju under på sidan, kanske går att ändra på? Eller inte... Mitt liv skulle vara mycket bättre om den såg ut som det skulle. Andra I-landsproblem som man kan lösa??? Förslag någon?

Hmmmmmmmm

Försöker fatta hur allt fungerar men det är lite klurigt, kanske nån som läser kan ge lite käcka tips

Dagens filmtips.

Eftersom jag har gått med i en filmhyrningsklubb på nätet (vill inte göra reklam här men är det någon som undrar så kan jag tipsa). Får några filmer hem och skickar tillbaka och får nya. Ett bra koncept.

Igår såg jag "Amelie från Montmartre" en film som har några år på nacken och som jag tänkt att se flera gånger men det aldrig blivit av. Helt underbar och lite halvknäpp.

Franska filmer är inte så tillrättalagda som amerikanska filmer. Det är ockå kul att se franska filmer eftersom man alltid snappar upp något ord att lära sig. Jag som aldrig läst franska kan ju ingenting. Nån gång ska jag nog ta en kvällskurs och lära mig ordentligt.

Vilodagen...

Idag har det verkligen varit vilodag. Har inte gjort något mer än tittat på TV, lagat middag och skjutsat en unge till träning. Jag som har börjat mitt nya liv efter nyår använder mig av stegräknare för att ha lite koll på hur mycket jag rör på mig.  Vanliga dagar går jag ca 10000 steg., bra med ett rörligt jobb, men dag har jag bara hunnit med 1000 hitills. Får väl masa mig ut i vintersolen och ta en långpromenad. Min stora unge skall sjunga i kväll så nu har hon övat heeeeeela dagen. Jag ärliiiiiiite trött på de låtarna. Hoppas hon sköter sig sen.


American sweethearts...

Jag har en alldeles konstig kärlek för amerikanska filmer innehållandes "romantiskt dravel", det sista är min mans ord. Helst skall det vara amerikanska high school filmer. Nyss tittade jag och fjortisen¨på "Smekmånaden" med Ashton Kutcher och Brittany Murphy. Det var precis som det ska vara; de fick varandra på slutet!

Jag kan bli helt skogstokig om det är filmer där de inte får varandra på slutet. Ska man se en film så måste det vara lyckligt slut annars är filmen kass.

I mellandagarna visade de "Breakfast club" och "Pretty in pink" på 4:an. Gamla  godingar från min tonårstid. Kul att se gamla kultrullar med "Brat-Pac" -gänget. Jag kan kolla på dem hurmånga gånger som helst. Jag vet inte hur många gånger jag har sett "Pretty woman", "Dirty dancing", "Top Gun", "En officer och en gentleman". Hysteriskt  eller?

Köttbullar med rödtjut...

Fattar ni att det kan vara så enkelt att vara världens bästa mamma?

Receptet är enkelt:
Häll i lite rödvin i köttbullssmeten.
Rulla 122 köttbullar, stek dem och servera sedan med potatismos, ättiksgurka, lingonsylt och brunsås (som spetsas med rödvinet).

Betyg:
Åååååååååååhhhhhhhhhh mamma, har du gjort egna köttbullar!

Puss puss på alla mina tre söta ungar.

Snöööööööööööööööö

Helt otroligt hur mycket snö det kan komma medans man sover. Fick trycka upp ytterdörren i morse och sen fick jag sopa mig fram till brevlådan för att hämta tidningen. Det var tur att den låg där för annars hade jag fått tokspel. Pulsade mig till  skolan med minstingen 7 år och sen pulsa uppför hemmåt igen. Jaha det var dagens motion. Inte stavgång för det ser helt sjukt ut när det är snö..."har du tappat skidorna eller?"...
Skogsvägen till jobbet vågade jag inte köra så det fick bli den långa rundan. Tyvärr så körde bilen framför mig i 40...  och lagom upp för backen så går trafikradion igång och säger att det står en lastbil på tvären längre upp. Jag hann tänka många hala tankar men som tur var så var lastbilen borta när vi kom. Kom i tid till jobbet i alla fall och det blev en trevlig dag med många snöänglar. Innan jag gick hem så lyckades larmet gå igång och till slut hittade jag telefonnummret där man stoppar utryckning.

VET NI HUR MYCKET LARMET TJUTER NÄR MAN STÅR UNDER DET OCH LETAR EFTER RÄTT LAPP?

Gubben i andra änden av luren sa då "- men det var ju länge sen det gick igång! -Ja jag vet det men jag är inte så snabb!" Sen fick jag springa till källaren på ett annat hus för att larma av. Kom hem till slut i alla fall sladdandes uppför backen där det stod två bilar som INTE kom upp. Middagen redan på bordet, mannen hade överträffat sig själv, "Pommes frites och smalkorvar"
Sen diskuterade vi heeeeeeela middagen om  att det bara stavas "Pommes frites" det heter inte så!
Inteligenta barn va? Undrar vems gener de har ärvt mest av??????

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

46400-1SUPERPROPP


Michael Jackson

46400-546400-346400-2
Hur smarta ungar har man fostrat egentligen? Åkte bil med min 10-åriga tjej och vi pratade om Michael Jackson. Hon undrade om jag tyckte att han var snygg, - Han var väldigt söt när han var liten, innan han började operera sig och bleka skinnet. -VA; HAR MICHAEL JACKSON VARIT NEGER???????


Bloggare...äntligen

Jaha, då är man alltså bloggare. Får väl se vad det leder till, nya kontakter kanske? Tänkte skriva omlivet som gift trebarnsmorsa i förorten. Vad händer på jobbet? Konstiga kommentarer från mina ungar? Hur skoj är det med stavgång egentligen? Listan kan göras lång, ett och annat värdelöst vetande ska jag väl också kunna skramla fram!

Hejsan heej

Välkommen till min nya blogg! Valde bakgrunden Orange City med förkortningen OC... vilken är min favvoserie. (Orange County egentligen... men man kan ju låtsas!)