Nytt avtal.

Jaha, då var lärarnas nya avtal klart. Bara siffror som vanligt, lägst 10,2% på två år. Arbetstider och arbetsbelastningen då, när ska det regleras?????
Konstigt var det i alla fall att Stig Malm kallades in som medlare. Känns ju schysst för oss kvinnor, det var ju han som myntade uttrycket "fittstim"...


Återkommer i ämnet när jag sett nån skillnad i lönekuvertet!

Flytt och semlor!

Lördag morgon vaknade jag tidigt och kollade mailen. Kunde äntligen andas ut eftersom dottern i USA bytt familj efter en veckas trubbel. Hon har flyttat in hos sin kompis Lauren och hennes familj. Så nu mår lilla mamman på andra sidan atlanten bra igen ... PHU. Denna veckan har verkligen varit en pärs. Kanske därför jag blev sjuk och bara låg hemma i sängen och sov???

Efter denna glada nyhet så kände jag mig stärkt att baka semlor. 50 stycken blev det och de var smaskiga!

image258

VÄDER????

Jag tittar ut genom fönstret och konstaterar att det regnar ute.
-Det här är inte ens värt att kallas väder, suckar jag.
-Det är inte ens ett väder man vill gå ut i med dåliga kläder, svarar min man...

Apropå att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.


image257

FAMILJENS PROJEKTLEDARE SÄGER UPP SIG

... så känner jag mig. Ska nog köpa denna nya bok! Du kan läsa mer om den här

Ett underbart citat (nästan) är:
"Man behöver ju inte vara kärnfysiker för att förstå att det behövs köpas vinterstövlar när det blir kallt!"

Kanske fler mammaor som känner igen sig???
Igår sa jag upp mig från läxhjälpen...
...vet inte hur många dar det håller.
Men samtidigt så är det ju jag som går hemifrån ungefär samtidigt som ungarna så jag vet ju om de har med sig sakerna eller inte. M

Nu är jag frisk.

Så idag har jag jobbat och det var skoj att träffa ungarna igen. Sen är ju fredagar alltid goa eftersom det är fredagskaka. M hade bakat en görgo kladdig kladdkaka med cocos i formen, YUMMIE!

Tog mig en sväng med stavarna innan jag gick hem ocjh gjorde en underbar fiskgratäng med potatismos i ugnen. Synd bara att jag inte hade nån grädde för det blir strået vassare då!

Heath Ledger...

... är död
image256


Jaha, då blev världen en snygging fattigare.
Minns han första film "10 things I hate about you". Såg premiären med kamrat Anna i San Francisco. Sånt där "läskigt romantiskt dravel i High School miljö" som min man uttrycker sig.

Sjukdag

Gick hem från jobbet igår med en migrän som inte ville ge sig. Inte så roligt att jobba med barn då. Sov ett tag med ögonmask för att det skulle vara absolut mörkt. Men sen frös jag så infernaliskt också, när jag skulle äta middag hade jag T-shirt, collegetröja och fleecetröja och satt och huttrade fasta maten var varm. Hittade inte febertermometern så jag vet inte om jag har nån feber. När jag gick och la mig så satte jag på mig min flanellpyamas och fårskinnstofflorna, då blev det varmt och gott. Vaknade inte inatt av att jag svettades i alla fall, så nåt fel på kroppen är det väl. Nu på morgonen har jag mest vilat, det var jobbigt att gå uppför trappan, då blev jag helt slut.  Får se om jag orkar jobba imorgon, det ser väl inte så ljust ut...

Kolla min unge

Här:

www.youtube.com/watch?v=yv47LYp4FWA

Stormen.

När jag gick till sängs efter 12 nån gång så blåste det rejält utomhus. På moprgonen räknade jag med att en del saker flyttat sig på altanen. Men döm om min förvåning så ligger tom ungarnas stjärtlappar kvar på samma ställe som de lade dem på den där dagen vi hade snö! Det har nog inte blåst så mycket i alla fall. Men en lyktstolpe har visst blåst ned inne i Göteborg.
image254
Bild: Anders S, GP.

Miljöbilar och "namedropping".

Vår gamla trotjänare Volvo 850 årsmodell 1998, är på väg att lämna vår familj. Det är inte det att vi inte tycker om honom längre men han börjar kosta så himla mycket pengar i reparationer och sånt där.
Så nu är vi på gång och letar miljöbilar. Det finns en del att titta på. Mannen drog med mig till Skoda. Jag kan inte hjälpa det men jag tycker inte att Skoda är någon riktig bil. Jag litar bara på de där bilmärkena som fanns när jag var barn på 70-talet:
Volvo
Saab
Ford
Opel

Jag kunde nog inte fler märken heller för den delen. Toyota och Mitsubishi och Hundayi kan jag ju nästan inte stava till. Men mannen hävdar ju bestämt att det inte finns några svenska bilar längre och att alla är släkt med alla.
Jag får väl se var vi hamnar.
Det viktigaste nu är i alla fall at vi får en som drar mindre bensin och sen får vi väl se om det blir etanol eller diesel. Gas är väl inte att tänka på eftersom det inte finns något tankställe i närheten och tom. Volvo lägger ned sin produktion.

Mardröm, blähä!

Härom natten vaknade jag av en mardröm:
Jag stötte på min gamla chef, han den manliga korkade homofoben. Och han pussade på mig när vi hälsade.
Då vaknade jag alldeles galen men lugnade ner mig när jag insåg att jag drömt. Usch och fy och tvi eller vad säger du M, det var väl en läskig mardröm?
Det värsta kommer sen  när jag inser att jag alltid är den som brukar hävda:
"Det är dagens tankar och händelser man bearbetar i drömmar". Jag tar tillbaka det, det är INTE sant!

Åhhh, vad jag gillar REA!

Hade i flera dagar gått och funderat på hurdan klänning jag ville ha. En blå, glansig med svart ok och svart fåll nedtill. Jag visste inte om den fanns men jag ville så gärna ha en sån eftersom den skulle passa så bra till mina höga stövlar. Jag tänkte att om jag inte hittar någon klänning så borde jag hitta en tunika i alla fall. Eftersom jag bara är 160 cm över marken så blir ju tunikor som klänningar på mig och mina taxben.
Jag åkte till Allum i Partille där de har en massa affärer som även har halva reapriset. Jag strosade runt och hittade en Esprit skjorta till mannen för 100 spänn, en födelsedagsskjorta till lilla A för 59 och sen gick jag till GinaTricot och där hängde den! Klänningen alltså, i mina drömmar, och jag hittade en som passade.
Storlek 34, konstigt det har jag inte haft sen jag gick i högstadiet och den kostade 99 kronor och satt super. Jag blir absolut snyggast i den! HAHAHA, tänk att man kan få glädjas riktigt ordentligt ibland. Fick låna ett svart satinband av mellan L, att knyta i midjan eller under bysten som empireskärning. Mellan L och mannen tyckte att jag blev snygg. TACK så mycket.

Ja, just det, slutade vid 13 idag så jag och M och vovven hann med en långpromenad i dagsljus så det blev en massa steg på räknaren idag! Det du Myra!

Kursavslutning.

Hade avslutning på min Vetenskapliga kurs igår. Hade examination på min Uppsatsplan. Om ni undrar hur det känns att bli sågad jäms med fotknölarna så kan ni fråga mig!!!!
Jaja, fick i alla fall tillbaka arbetet med kommentaren.
Kompletteras
Jag tror du vidgat din insikt under diskussionen, det räcker.

Jag slapp komplettera alltså. Men läraren är en sån där kvinna som gör att man känner sig som 12 år igen och inte kan nånting utom att ställa till oreda. Sen fick jag bakläxa eftersom jag inte fixat någon handledare till min C-uppsats ännu. Så jag fick en TJOCK bok med en massa namn som kunde hjälpa mig.
Men jag hade skickat iväg ett mail tidigare i veckan till en kvinna som vi hade i statistik kursen och hon hade ju inte svarat. Sen ringde jag henne idag och sa OK. Det känns bra för hon känns som en människa som lyfter en och inte trycker ned. Man vill ju gärna ha konstruktiv kritik och inte bara kritiseras för kritikens skull.

Näej nu ska jag göra pannkakor!

Bordstrubbel

Fick lite renoveringsnoja efter helgerna så vi stack iväg för att inhandla ett bord med 6 stolar som mannen hittat i en annons i tidningen. Åkte till affären i Mölndal och handlade och sen fick vi lite bilnoja också så då var vi tvungna att titta på bilar också.
Åkte hem glad i hågen för att montera vårt nya bord...
...men var är benen? Hallååååå? Då ringer förrsäljaren och säger att benen glömde hon skicka med.
-Ja och sen vill vi byta en av stolarna som var väldigt ojämn i lacken.
- Inga problem det fixar vi.

Så då åkte vi tillbaka idag för att få benen och en snygg stol. När killen som f.ö. snusade lämnade ut dem så undrade jag vad vi blev kompenserade för det att vi kört 5 mil extra?
- Nej, vi säljer dem så billigt så det kan jag inte göra något åt.
- Jaha, tack då, eller INTE!
Kommer nog inte att rekommendera denna affär till mina vänner.
Det ska väl inte spela någon roll vad en vara kostar när man åker flera mil för att fixa till ett fel som inte jag orsakat.
När vi kom hem från Frölunda torg en gång och de inte hade avlarmat M:s bikini så tjatade jag till mig bensinpengar, även fast de ville ge mig presentkort.

Och sen har jag sååååå svårt för försäljare som snusar. Det accepteras ju inte att folk röker. Jag har gjort mig rejält osams med en vikarie vi hade en gång när jag upplyste honom om att man inte snusar i barngrupp. Då tyckte min rektor (manlig förstås och korkad, men det är en annan historia, eller hur M?) att jag överreagerade.

Uppdatering

Måste nu äntligen skriva om vår underbara semester. Åkte från ett kallt Landvetter klockan 7.00 den 20 december. Efter mellanlandning på Sturup (!) kom vi fram till ett Lanzarote med svensk sommarvärme vid tvåtiden.
Detta är utikten från vår hotellbalkong:
image238
image239
image240
Som vanligt glömde vi bort att ändra datumet på kameran så den står 3,5 månad fel.

 Hotellet hade ca 500 rum med massor av engelsmän, två veckor tidigare hade Janne "Loffe" Carlson varit där med 200 bingolottovinnare så det var ju tur att man inte spelar bingolotto!

En hel del människor åker bort för att fira jul, inte bara pensionärspar, som jag trodde, utan väldigt många barnfamiljer som vill uppleva sol och värme.

Eftersom vi hade all-inclusive så ingick det mat i mängder. Inte bara frukost, lunch och middag, utan snacks vid poolbaren, glass, drinkar, öl, kaffe.
Om ni undrar så behöver man inte alls bara äta julmat för att gå upp 2 kg över helgerna! Mannen gick upp 3 kg!

image241
Middagen på juldagen som var extrafin.

En dag hyrde vi bil för att åka runt ön och kolla, bla på vulkaner.
image242

Sen åkte vi till den nordöstra delen av ön där det stupar 400 meter ned:
image243
Utsikt över ön Graciosa!

Sen åkte vil tillbaka på vindlande bergsvägar då mannen satt och svettades:image245


Vi kunde även bada i havet.Det fanns en liten strand itne så långt från hotellet. Egentligen på andra sidan vägen men där låg ju ett annat hotell som man var tvungen att gå runt. På denna lilla strand slapp man solstolar och försäljare. Vattnet var varmt så det gick att bada!
image246image247

Under vägen var det en tunnel som graffittimålarna hade intagit:
image248
image249

Imponerande va?

Det bästa med semester är att jag hinner läsa alla pocketböcker jag hunnit samla på mig under hösten.
image250

Sen kom ju faktiskt tomten också, med alla sina änglar!
image252

Och lite kärlek hann vi med också:
image253