Hur man gör prinsesstårta!

Gör en tårtbotten
4 ägg och 2 dl socker vispas pösigt.
1 dl potatismjöl, 1 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver blandas i äggsmeten. 
Smeten hälles i en smörad och bröad form och gräddas i 200 grader C, i 40 minuter.
När kakan svalnat ska den delas i 3 delar.
På det första lagret breder du vaniljkräm (vaniljsås med mindre mängd mjölk alltså).



På nästa lager breder du ut valfri smaskig sylt, jag hade körsbärssylt.



På översta lagret breder du ut hårt vispad grädde, jag tror 2 dl räcker.
Det är viktigt att du har en liten kulle på mitten, så att tårtan blir hög och fin,
detta syns lite dåligt på bilden tyvärr.



Sen har du köpt ett färdigt marsipanlocck på ICA, eller nån annan bra affär:



Detta ska du lägga snyggt på tårtan, tyvärr är det svårt att få det lika snyggt
som de gör det på bageriet, att det smiter åt snyggt runt hela tårtan.
Men det är nog ingen som bryr sig för den är snuskigt god.



Sen tar du lite köpt röd marsipan och gör snygga rosor:



Missade att ta bilder på hur man gör marsipanrosor,
googlade men hittade bara svåra beskrivningar.
Ska försöka förklara i text.
Platta ut marsipanen.
Ta ut 3 eller 4 rundlar med något mått, diameter 3 cm ca.
Lägg rundlarna omlott i rad,
som en snögubbe ungefär men de ska ligga en bit in på varandra.
Sen rullar du ihop raden som en rulle.
Della rullen på mitten och vik ut bladen, detta blir alltså 2 rosor.



Min tårta fick stå i matkällaren över natten och precis innan den skulle serveras 
skrev jag på den, annars är risken att texten flyter ut.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback