Ibland blir man glad...

... jag ska ha en en sommarkonsert ikväll. Har haft det några år nu i kyrkan och då sjunger man sommarsånger och har allsång och diktläsning och lite av varje.
Min ständige vapendragare i sjungsammanhang, kamrat K, skulle ju vara med. Men sen fick hon en öronoperation inplanerad så då fick vi ju göra om programmet. Jag fick ju liiiiiite panik men det är ju bara att le och påstå att allt fixar sig. Leta, leta, leta efter en pianist men kamma noll.
Kom då på den smarta idéen att förprogrammera keyboarden så att det bara är att trycka på en knapp. Men då dök ett annat problem upp: bara 5 låtar går att spela in. Jaha vilka kan vi ta accapella????

Sen igår när jag väl hade landat i allt så ringde jag kamrat K för att kolla hur det gick med inspelningen. Då säger hon:
-Ställer jag till mycket problem om jag följer med och spelar istället???? Jag känner mig mycket bättre nu.

Jag blev överlycklig eftersom jag hade börjat fundera på vilken sjukdom jag skulle kunna fejka för att kunna ställa in hela spektaklet....

Så nu ska jag planera ett lååååååångt framträdande.

Sommaren...

... kom tillbaka. Det var helt underbart varmt igår eftermiddag. Hoppas det vlir lika idag. Det har visstregnat inatt men inte nu. Vi ska ju på kalas och då brukar man ju få jordgubbstårta på altanen...

Hemma.

Nu har lilla loppan landat efter 10,5 månad i det stora landet i väster. Några kilo tyngre (3 kanske) och gansk sprallig somnade hon gott igår kväll efter att ha varit vaken i 30 timmar!

Men hon hann med ett 40 årskalas på kvällen också, och det fick vi väskorna levereade. De hann inte med planet från Amsterdam.

Fotboll

Jag är faktiskt lite trött på den. Sitter i ett annat rum men jag springer och kollar med jämna mellanrum. Målen går ju alltid i repris och sen kan ju alltid gubben ropa när det är nån snygg hörna eller frispark.

Mellan L ska på cup till Skövde i helgen. Hoppas det blir många mål och de får ett bra spel.

"Mamma, det är disco både fredag och lördag kväll!"

Jaaa, så är det när man är 13!

Bloggtorkan...

... har drabbat mig. Tur att det torrt nånstans i alla fall.

Men nu när de röstat igenom FRA-lagen som jag inte förstår ett jota av så kanske det är bar att man inte har så mycket att skriva om. Då blir man ju inte så misstänkt. Annars hittade jag en ny rolig sida, Avlyssnat. Nu är det bara efter en politiker nära dig. Jag längtar efter allt man kan få läsa efter politikerveckan på Gotland, eller är det Öland kanske?

Fotbollsfesten som kom av sig.

Nu när Sverige åkte ur så höll jag tummarna för Holland.
 Ruud Gullit, cool grabb anno 1988!

Jag minns när de tog EM-guld 1988 så jag tyckte att det var på tiden att de vann igen. Men NÄHÄ, det är visst ryssarnas år i år.
Först vann de Hockey VM 18/5 över Canada i Canada. Sen fortsatte de istemat och vann Eurovision 24/5. Nu får vi väl se om de står som segrare i fotbolls EM nästa söndag.

HJÄLP, RYSSEN KOMMER.........


Skadade ben.

Dottern skulle ta bort håret på benen med hårbortagningsmedel. Sen såg de ut så här:

Inte någort att rekommendera alltså. Jag har ringt och klagat och får väl se vad som händer...

Sex saker jag lärt mig i midsommar.

  1. Kladdkaka gjord på smält choklad blir väldigt kladdig om den inte står i kylskåpet!
  2. Man behöver inte ha sju sorters blomster under kudden för att drömma våta drömmar, det räcker med ett gäng brödsmulor!
  3. Om du kan välja husvagnsplats på campingen så välj INTE den bredvid tältet med småbarnsfamiljen som har barn som vaknar klockan 05:00 på midsommardagen!
  4. Om man fiser illa i vanliga fall så blir det inte bättre om man äter sillröra med både ägg och rödlök!
  5.  Om man inte har tätat fönstrena ordentligt så droppar det in.
  6. Om man inte har pengar på kontot så kan man inte betala (men mannen kan)!

Underbar fotboll




Jaha, då var ordningen återställd nu när Zlatan gjort mål igen. Tack för det!

Skolavslutning

Och så här fina var min prins och prinsessa innan de gick iväg för att sluta 3:an och 6:an.

Hundvakt.

Igår var vi hos goda vänner och grillade. De skulle åka till Jönköping på barndop idag och behövde hundvakt så jag erbjöd mig. Jag har varit jätteduktig och promenerat och plockat bajs och kastat bollar och sovit i soffan tillsammans med Soya. Visst är hon söt? En Dansk-Svensk gårdshund på 1,5 år.


Trött i värmen, inte på!

Nej just det, värmen gör mig trött och seg. Jobbigt att kolla på mellan Ls fotbollsmatch i nästan 30 gradig värme. Men domaren var bra och blåste för vattenpaus med jämna mellanrum. Han behövde dem lika mycket som spelarna. Tränarna hade kommit på att möblera om i laget och genast blev det en vinst. Årets första i serien. Vårt lag låg näst sist på 1 poäng men nu vänder det kanske. Tjejerna var väldigt taggade trots värmen. Och hade flera bra skott på mål varav 2 gick in och några satt i ribban eller stolpen. Hade kunnat bli ett äkta hattrick av lilla S!

Sen har vi varit och provkört en liten bil till mannen.  En babyblå Toyota Aygo! En del män behöver penisförlängare...

Sitter här i värmen och väntar på duschen för att sen gå iväg och grilla. Oj, kom på att jag inte gjort banansåsen som jag lovade att ha med. Hejdå!

Vackert.

När jag tar mig en promenad på jobbet så ser det ut så här:image309

Rena rama Bullerbykänslan!

Jag klarade det...

... med hjälp av min nya klänning...

Joo så här var det. Eftersom jag skulle åka till husvagnsverkstan alldeles själv och kände mig lite hjälplös så satte jag på mig min nya klänning, modell ungflicksljuv och kort.
Sen när jag kom dit och hade betalat så frågade jag vart vagnen stod.
- Den står längst in.
- Klarar jag av att dra fram den själv då? det är nämligen första gången jag ska köra på småvägar för jag har bara kört på motorvägen förrut.
- Och då väljer du den här tiden? (rusningstrafik alltså) Äh, du får gå och hjälpa henne.

Så den yngste i klanen hjälpte mig att hänga på vagnen öppnade bakluckan och la in dragkroksskyddet, hjälpte mig med backspeglarna och kollade så att ljuset funkade överallt. Jag såg bara hjälplös och söt ut.

Sen åkte jag hemåt och måste kört jättefort eftersom jag låg först i alla bilköer!

image308

Hu, vad gravid jag ser ut...

Upptäckt

Jag kollade gamla inlägg och då såg det jättekonstigt ut. Gamla bilder som jag har lagt in har ändrats, så man förstår inte texten till bilden. Så kan det gå när man snor någon annans bilder och använder.
USCH OCH FY OCH SKÄMS PÅ MIG!!!!!

Varmt...

... och skönt är det ut. Hoppas det håller i sig länge. Jag badade faktiskt i havet för första gången igår. 18.5 grader varmt och massor med maneter, och det var bara första Juni.
 Imorgon ska jag ut på äventyr. Då ska jag åka och hämta min:
image307
Men det här är inte min utan en snodd bild.

Hoppas att jag får hem den från Kinna, jag har bara kört husvagn på motorvägen förut så vi får se hur det går!

Havet.

Sitter och väntar på att kaffet ska rinna ned så att jag kan äta frukost. Sen har jag tänkt att packa badväskan och åka till havet. ENSAM! Mannen känner sig krasslig och vill inte vara i solen och ungarna vill inte följa med. Jag ska väl njuta av ensamheten och läsa en bok i solskenet. Även fast jag är på en badstrand och det är massor med ljud, skränande fiskmåsar, skrikande barn och annat så kan jag koppla av för det är ju ingen jag behöver bry mig om, ja om de inte håller på att drunkna förståss.
Det är ungefär som att gå på Mc Donalds utan barn. När ungarna var mindre och jag och mannen var ensamma på stan så kunde vi tycka att det var trevligt att gå dit utan barn. Vi kunde äta i lugn och ro för de som lät  i bollhavet var ju inte våra ungar. I vanliga fall med ungar så var det ju bara jobbigt att vara där för man behövde tjata så mycket att maten skulle ä'tas innan de fick leka....

...jaa, tänk vad man har utsatt sig för genom åren!