Sommarlyx!

Plockade fläderblommor hos min cykelbästis i måndags.
Idag hade de stått och "saftat" till sig färdigt, finflaskorna åkte fram och fylldes.



Ska nog hinna med några liter till innan sommaren är slut.

Mitt recept på fläderblomssaft ser ut så här:

20-30 Fläderblomsklasar
1-2 citroner i tunna skivor
2 kg strösocker
2 påsar vinsyra (a´45 g)

Blandas i en stor gryta ca 5 l.

1,5 l kokande vatten hälles över.

Blanda ordentligt så att sockret löser sig.
Låt stå svalt 4- 10 dagar, rör om emellanåt så att inte sockret lägger sig på botten.
Sila och häll upp på flaskor.

Jag blandar alltid i lite atamon så att saften inte möglar.

Annars går den att frysa i stora glasslådor, sen skedar man upp så mycket man vill använda.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback