Jaha eller jasså eller vad bidde det då då?

Att jobba i kommunal verksamhet är spännande...

Det som var förra vecka kanske inte blir nästa veckan och det som gällde i förmiddags kanske har ändrats till i eftermiddag. Man kan aldrig vara helt säker och känna arbetsro. Jag har jobbat i olika kommuner sen 1990 och det är underligt. Men nånstans under vägen så har man lärt sig att det är ingen idé att hetsa upp sig alltför länge för det kan alltid ändras.


Underbar helg, än så länge!

Hade ledigt i fredags. Mannen och jag åkte till Smögen för att fira att vi har varit ihop i 20 år! En helt underbar bilfärd genom ett frostigt och soligt Bohuslän. På Smögen inkvarterade vi oss på Sea Lodge,och fick en underbar lunch. Sen på med mössor och vantar för att promenera. Smögen är väldigt annorlunda vintertid. Lungt och skönt och tyst...
Inte så mycket folk i rörelse, men vi såg samma skejtare tre gånger!
Sen badade vi jacuzzi en timme, 39 grade i vattnet och några minusgrader i luften. På kvällen åt vi en helt underbar trerättersmiddag. Lammfilé till förrätt, hälleflundra tillhuvudrätt och sen chokladmousse och fikonglass till efterrätt. Somnade mätta och belåtna. Hemfärd lördag förmiddag. Jag sov över Orust och Tjörn, härligt, behövde ta igen en del sömn de senaste veckorna.

Manhattan Transfer

De spelar i Göteborg 1:a advent. De ingick i min musikuppfostran, eftersom min bror är 9 år äldre så fick jag mycket bra musik i öronen som barn!

Ålderdom.


Hur gammal tror ni att man känner sig när ens 17-åriga dotter frågar:
-Hur gammal måste man vara för att få börja pensionsspara?

Larzkristerz

Hur kommer det sig att han som spelar orgel ser precis ut som Lars Ohly???


(Förskräckligt snodd bil från deras hemsida )

Fast det är svårt att se vem som är vem i bandet...


Ensam kväll.

Funderar som bäst på vad jag ska ta mig till ikväll när jag ska sitta ensam i soffan. Manne ska stå i garderoben på Bowlingklubben. (Roligt lördagsnöje) I och för sig är väl ungarna hemma men de är väl stationerade framför varsin dator så jag kan ha hand om fjärrkontrollen alldeles själv, hahaha.

Men jag ska nog hinna med en låååång promenad och sen ta ett härligt bad med bubbel och hårinpackning. Kan säkert dricka lite öl också, och läsa en bok. Fattar ni vad många saker man kan göra samtidigt som man badar?

Nästa helg ska jag bada utomhus!!!!

Träning.

För någon vecka sen köpte mannen i mitt liv en sån här:

Träningscykel alltså. Han har varit jätteduktig och cyklat 30-40 minuter varje kväll idogt påhejad av mig som slappar i soffan. Men sen har hojjen börjat strula och bandet mellan pedaler och hjul vill bara hoppa av. Så idag ska jag och stora M åka och lämna tillbaka den. Undrar just om det går utan problem eller om jag ska hetsa upp mig i förväg.

Hört på jobbet!

Lunchade med lite barn, bla A 5år, som säger:
-Ikväll ska vi ha sånt där party.
- Jaha, varför då?
-Vi ska ha tjejkväll för pappa ska spela kort. Men F (lillebror) får vara med oss fast han inte är tjej, annars får han spel.
Sen tänker hon efter en microsekund och utbrister:
-Men då skulle han ju kunna vara med pappa och spela kort!!!!!!!!!!!!!!

Vi vuxna vek oss dubbla av skratt och upplyste hhenne om att hon var roligare än hon visste om.

Gustav Adolf

Jaha, så var det hans dag igen. Undrar just vad vi firar? Ska nog slå upp det sen. Men goda bakelser åt vi till efterrätt i alla fall!


Himla liten bild men precis såna var det. Jag har förstått att just Gustav Adolf bakelser kan se ut precis hur som helst, bara de har det lilla chokladhuvudet på sig. Stora M ansåg att man skulle kunnat firat Obamas valseger också för det såg nästan ut som honom!

* nu har jag lite information. Vi firar hans dödsdag 6/11 1632 ( det är ju 376 år sen!). Men bakelsen skapades på Bräutigams 1909.


Åhhhh, gamla anrika Bräutigams. Där var jag mycket och fikade när jag var mammaledig våren 1992. Det var ett tillhåll för stadens pensionärer och det var alltid pianospel. Lugnt och skönt och tanterna log så rart när man kom med en bebis!

Min helg!

Jag har haft en helt underbar helg.

Lördagen tillbringade vi, hela familjen, på stan. Tittade i affärer och sen åt vi middag på en trevlig restaurang.


Kollade på Mamma Mia på bio.


Helt underbar, även om mellan L sa:
- Men vem var pappa nu då?
- Det fick man ju inte reda på.
- Men, ååååh vilken dålig film.


Sen på söndagen var mannen i mitt liv och jag på villa-hemmässa i stan. Hittade många trevliga saker som handdukstorkare, skoputs, fasadmaterial, golvvärme, Tomas P - världens bästa målare, och Mattias från Room Service.