Gröna fingrar.

Var på Garden Center och storhandlade:
Penséer
Pelargoner
Margueriter
Hänglobelia
Sättpotatis
Klematisstöd som är konformat
fem säckar jord
tre säckar gödsel
råodör att skrämma bort rådjuren med

Imorgon och på måndag ska jag nog hinna ha lite gröna fingrar. Eftersom mina föräldrar nyss sålt sitt hus så var jag ju där fick lite roliga krukor som det ska planteras i. Får väl se om blomstren räcker.

Nytt shoppingcenter!

Fattar ni hur glad man kan bli när det öppnas ett nytt shoppingcenter ganska nära? Förr var jag tvungen att åka över hela Göteborg för att handla. Nu finns det nära i Partille. Ett JÄTTESTORT som går över motorvägen. Eftersom det var 20% på HM idag så utnyttjade hela familjen detta. Kom på att jag minsann inte fick något när jag kollade kassen hemma. Sen skulle vi ha skor till lilltjejen och mannen.
-I den affären var de dyra och fula.
Tror att han hade köpt de fula om de varit billigare!
Nähä men i den gamle skoaffären borta på den andra gatan där brukar vi ju alltid hitta nåt. Sagt och gjort, ut i ösregn och spring. Och visst var det så hittade skor till bägge två, på REA! 335 spänn för allt. YES, då kan jag betala räkningarna också!
Sen hade vi ju mutat lilltjejen med en ny telefon. Eftersom lillebror inte ska äta frukost på fritids längre så måste ju nån se till att han kommer iväg till skolan innan den börjar...
...den lotten föll på L. Mot betalning förståss!Så vi investerade i en kameratelefon. 99 spänn i månaden som man får ringa för! Jaja barnvakt är dyrt, jag vet!
Nu ska jag betala räkningar, äta godis och softa i soffan!

Hårfärgning

Efter att ha läst Amelia så blev jag inspirerad Att färga och slinga håret. Det var Eva Longoria från Desperate Housewife som gjorde reklam och jag är ju så himla lättlurad...
Jaja kan man bli lika snygg som henne med så enkla medel så är det väl värt att pröva.
Hårfärgning


Min dag!

Började med att jag tog kort på lekstugan klockan 8 och la ut på blocket.
Åt frukost länge...
Städade köket och torkade golvet, inte illa. Skurade även bakom spisen.
Har hunnit tvätta 4 maskiner. Alla vinterkläder är nu rena och fina + en massa annat också.
Skjutsat 8-åringen på kalas.
Tömt komposten eller om det var mannen som gjorde det? Men jag plockade uppen massa benrester och kastade dessa. Det ser så makabert ut i potatislandet annars. Ungarna har slutat tro på att det är rester efter utdöda djur!
Städat ur lekstugan som skall skänkas bort.
Lagat lasagne till hela glada familjen. Jag brukar oftast laga mat till alla i och för sig!
Kört till svärmor med alla småbarns leksaker så småkusinerna har något att leka med där. Fick kaffe och dammsugare.
Hämtade dotter L på hemvägen.
Vikt den torra tvätten.
Sått lite blommor.

Funderar som bäst på när och var jag kommer somna.
Borde kanske ha hunnit med några saker till men dygnet har ju bara 48 halvtimmar!

Växthus

Eftersom det nu blir en plats ledig mellan äppel- och päronträdet så ska mannen bygga ett växthus. Undra bara vilket år? Lekstugan skänkte vi bort på blocket så det kanske går att hitta ett växthus där med för en billig penning. Det är väl tur att man har planer för sin enorma tomt 365kvm...
Ju mer man har på den desto mindre gräsmatta får plats, vi kan klippa vår med nagelsaxen!

Lekstuga

46400-30

Jaha då skall denna gamla trotjänare bort. Min pappa byggde den sommaren 1996 när vi var nyinflyttade. Han hade massa spillvirke som han snickrade ihop 40 mil härifrån. Sen tog han alla delar på taket och satte ihop byggsatsen på vår tomt. M som då var 4,5 ville vara med och snickra men hon ville att hennes pappa skulle hålla i spikarna för det gjorde så ont att hamra sig på tummen!

Barnbidrag eller inte.

Har en fjortonåring, INTE fjortis, som ansvarar för sitt barnbidrag. Grejen är den att hon handlar upp allt innan hon fått det. Det är ju så enkelt att köpa på nätet! Men det blir dyra läropengar. Idag hämtade jag ut ett paket för 308 kronor. Det visade sig att linnet för 39 var OK men T-shirten för 179 var för stor så den fick hon sälja till mig. Sen var ju frakten och postförskott 90 kronor. Men hon har varit lite duktig också och sett till så att hon hade pengar till liftkortet förra veckan. Men nu vill hon ju köpa ett festivalpass till sommaren och det måste betalas för nästa barnbidrag som kommer om en månad! Och de pengarna lägger jag INTE ut för henne. Så det så, M!

Behandlingshem... eller semester.

Hemma efter en vecka med skidåkning i Hassela. Men det är ganska skoj att säga att man varit på avgiftning!
(Hassela-kollektivet är ett behandlingshem, för er som inte vet. Eller man behandlar inte folk som inte vet nåt alltså utan för er som inte vet det så är Hassela kollektivet ett behandlingshem. Oh shit vad invecklat det blev!)
Jaja, det var härligt i alla fall. Mycket snö och långa backar och det fanns Cartoon network i stugan. Fatta att lilleman har haft en höjdarvecka: Skidåkning hela dagarna och tecknat på TV hela kvällarna.
46400-29


Så här glada var snorisarna när vi var på hemväg och jag hittade kameran, som jag trodde att jag glömt, längst ned i väskan.
Vi körde 75 mil på 9 timmar och då hade vi ändå matpaus!

So long...

Håller som bäst på att packa inför vår årliga skidsemester på påsklovet. Återkommer efter påsken härligt fräknig och mör i benen. Lovar att ni ska få lite bilder då.

Plugg

Jaha då var det torsdag igen och jag skall studera. Idag har jag bara 289 sidor att läsa innan klockan 13. Det är tur att jag är en van "skummare". Dvs. har lätt att förstå vad som är viktigt och sedan sålla resten. Denna bok har dessutom sammanfattning av varje kapitel: "Du bör ha lärt dig följande av detta kapitel"
Sen vet jag att examinationsdokumentet ska skrivas i maj och då kan det bli klurigt. Särskilt när vi har en lärare som låter oss sköta litteraturgenomgångarna själva i 1,5 timme då hon troligtvis sitter på sitt kontor och forskar.

Snälla mamman

Var på stan och handlade inför skidsemestern. Eftersom jag är en sån otroligt snäll mamma, som gärna köper saker som mutor, så inhandlades detta till 11-åringen! Tror ni hon kommer bli snyggast i backen eller?
Snälla mamman


Husvisning

Har varit och kollat på ett hus idag. Samma ägare som byggde det 1969, fö en bra årgång! De hade pantbrev på 334 000... Utgångsbudet är på 2 450 000
Ska lägga ett bud nästa vecka. Vill verkligen ha! Badrummen var original men det är ju lite retro nu med mintgrön toastol! Känner några barnfamiljer på den gatan, typ i 4 av 9 övriga hus så jag bad dem lägga några väl valda ord om mig till ägarna.

Lågt

Idag känner jag mig lägre än Glocalnet... no comments!