Felsägningar...

Varför kan inte treåringar prata rent för? Det är så himla jobbigt när de inte kan säga fickan utan säger:
"Jag ska stoppa den i fi**an"
Och sen har vi så snuskig fantasi på jobbet så vi blir ju så fnissiga.

När stora M var liten så sa hon D istället för G. Och eftersom hon var en verbal 2-åring så sa hon:
"Man får bara då över datan när det är dön dubbe"

Sen har vi mellan L som inte kunde säga K, det blev alltid T istället
"Kan du säga Karin (faster)?"
"Nej men jag kan säga Dan (fasters kille)"

Regn...

...bara undrar när det ska sluta?
Var på kräftskiva hos grannarna igår och det regnade hela kvällen. Som tur var hade de spännt upp presenningar men de höll ju på att spricka.
Min tvätt på tork har jag gett upp hoppet om även fast den hänger under tak. Nu åker den in torktumlaren!


Föllsedasfest

Min kära kollega Sus har fyllt år. I och för sig var det i mars men det är battre att fira på sommaren. Så alla trevliga arbetskamrater, 19 stycken, invaderade hennes hem och åt och drack och dansade kvällen lång. Som tur är så bor Sus i samma världsmetropol som jag så det var cykel som gällde hem på nattkröken. Det var ett helt underbart väder, nästan tropisk värme.
46400-72
Fördelsedagsbarnet sjungandes en snuskvisa

46400-71
Ett glatt gäng, särskilt Tina.

46400-73
Och sen är det ju bara så bra med stora kök/vardagsrum där man kan flytta runt sakerna så man får ett jättestort dansgolv.

Målarpojken

46400-70
Ha, jag fångade honom på bild.
Köpte tapeter idag också, ljusgrå randiga. Påminner om min barnkammare på 70-talet...



Sen tycker jag att det ungefär är så här tråkigt för tillfället:
46400-69

Var ska jag börja?

Håller på och fixar min hall. Blev lite vred en dag och rev ut bröstpanelen. Sen inhandlade jag en fällstol som ska monteras på väggen (se bild i tidigare inlägg). Det var ju bara det att det behövdes nya reglar för att inte väggen kulle braka ihop men som tur är så hade vi byggjobbare på jobbet som jag bjöd på kaffe och kaka och sen fick jag lite reglar!
I onsdags var jag på ett Friskispass och upplyste min man om att det vore bra om han monterade ned gipsväggen och spikade fast de nya reglarna, så då gjorde han det. Tänk vilken pli jag har på honom.
Eftersom det inte verkar finnas något hus under 3 miljoner som passar vår familj så ska jag nog börja fila på en ritning till bygglov. Bättre att låna upp pengar på detta hus och fixa till det så det passar.

Sen har ju nya IKEA katalogen kommit och nu vill jag göra mycket.
Bättre förvaring i sovrummet:
PAX garderob med MALM skjutdörrar.
Men hur blir det med stora speglar i sovrummet? Kinky eller?
46400-67
Sen skulle vi behöva organisera det stora badrummet. Stora M och mellan L har så mycket prylar som bara väller ut ur pytteskåpet ovanför tvättstället, så rejäla skåp vore bra:
46400-68
Men detta är väl bara en dröm?

Haha...

Hann med ett Friskis pass idag. Svettigt värre och det blev en blöt pöl på golvet. PHU!
Hur moget är det att kasta en mobiltelefon i huvudet på sin lillasyster????
Min syster skulle kunna svara på det för det skulle hon säkert ha gjort på mig när vi var små om vi haft mobiltelefoner då...
... hjälp de var ju hur stora som helst på 80-talet så då hade hon ju spräckt skallen på mig...

Näej, nu tänkte jag för mycket, GODNATT!

Världskartan



Så här mycket har jag sett av världen, 21 länder eller 9%. Och jag som inte varit vid Nordkapp ännu!


create your own visited countries map

Jeanstips för korta ben.

Eftersom jag har begåvats med den otroliga höjden 1.6 möh. och det enda som är långt är min överkropp så blir det problem vid byxköp. Jag brukar fråga om de har byxor med längden 28 tum, då tittar de på mig och säger att 32 är standard.
Men hallå det måste väl finnas fler än jag som har taxben?

Men i förrgår gick jag in på Esprit butiken och där har de fattat. Många är vi som inte har styltben. De hade flera jeansmodeller med korta ben. JIPPIE!!!! Köpte ett par mörka raka men hittade även ett par i "Worker" modell som jag nog ska köpa en annan dag!
Så det finns hopp för oss med korta ben. Nu Slipper vi klippa av och sy upp!

(Kan meddela att med en pappa på 169 cm och en mamma på 154,5 cm så har jag faktiskt blivit ganska lång!)


Skattepengar.

Ojdå, skattepengar på kontot. Har valt att inte få dem till midsommar eftersom de väl försvinner under semestern. Vi fick väl 9000 i den här familjen *TJOFF* in på sparkontot, här ska inte slösas bort. (Håller på att spara till gubbens 40-årsresa. Vi ska åka till Skottland och bo på slott men säg inget till honom.)

Fredag...

Jaha, jag klarade första veckan efter semestern och har ännu inte däckat i soffan (19.30). Fullt upp med att kolla på EM. Det är ju hemskt att jag inte haft några biljetter och varit där och kollat. Skäms på mig. Men igår kväll var jag inne i stan och käkade i alla fall. Mycket folk i rörelse men lugnt. Kollade på Wissmans lopp på storbild i Bältesspännarparken. Vilken stämning, folk bara klappade och skrek och hejade. Det kändes som man var på Ullevi.

Emma ...

Visst är hon i höjdhopps EMfinal på hemmaplan ja just det också Kajsa förståss....
.

Måste berätta...

Min blogg väninna har varit i stora världen bortanför skåne. I London närmare bestämt och då hände det läskiga saker och hotellen var dåligt isolerade. Detta fick mig att tänka på min skolresa till London 1988.
Eftersom vi åkte en gymnasieklass utan vuxna så hamnade vi på nåt billigt hotell för ungdomar. Sängarna var väl Ok men vi skulle möblera om lite och då följde heltäckningsmattorn med och därunder låg det andra heltäckningsmattor. Vi flyttade snabbt tillbaka möblerna så att vi inte skulle riva upp fler mattlager. Sen måste vi ju vädra, upp med fönstret och in med friska luften...NOT... I London finns ingen frisk luft!
Men däremot låg det använda kondomer på det lilla taket som var strax utanför fönstret. Varför slänger man ut dem genom fönstret?
en var vi ju tvungna att utnyttja begreppet "Doggy-bag" på varenda ställe vi åt. Var inte så uppskattat i gatuståndet där vi köpte Fish and Chips.
Idag fattar jag inte hur alla föräldrar gick med på att skicka en skolklass med 19-åringar till London. 
I och för sig var det ingen som hamnade i trubbel och vi var ganska så skötsamma men ändå. Undrar just om mina ungar får åka på skolresa till London när den dagen kommer????? 

Mitt nya liv.

Efter att ha vrit stilla i några veckor med lite för mycket choklad till tröst så blev det ju lite konstigt att ställa sig på vågen...
... ja just det, ingen rolig historia!
Jag har börjat köra hårdträning med mina stavar. Gått en halvtimme före frukost flera morgnar. Nu i söndags så sparkade gubben ut mig ur ängen före 8 och jag hann mycket längre på 30 minuter än vad jag gjorde för en vecka sedan, bra va? Eftersom vi bor bredvid spåret 2 stycken 2,5 km slingor så är det ju lätt att mäta. Förra veckan hann jag gå till spåret och sen 2,5 km och sen hem på 30 minuter. Men i söndags så han jag en sväng in på nästa slinga och gick en skogsstig hemåt. så det var nog minst en halv km till. Funderar nu på att köpa mig vikter som man fäster på hand- och fotled bara för att få lite extra träning. Återkommer om mera info om några veckor, nu ska jag ut i spåret!

Jag klarade det...

...ja , att jobba efter semestern alltså!
Fick en mjukstart idag, eftersom det var 3+3+5 barn och 3+3+3 vuxna +3 till som har hand om kök och städ. Jag ska minna detta sen i höst när vi är 20+21+17 barn och 3+3+3 vuxna.
Var på hembesök hos en liten 2-åring som lindade mig kring sitt lillfinger! Eftersom vi inte har haft några småttingar på min avdelning på några år nu så känns det helt ljuvligt att få fyra 2-åringar. Ett gäng härliga pojkar med charm som kan stjälpa vem som helst.
geting
Getingarna var som galna på vår gård, jag tror jag själv dödade 10 stycken idag. Utrustad med sprayflaska med diskmedel och vatten, täpper till andningsorganen eller nåt så de har svårt att flyga iväg och dör. Eller också tog vi dem med flugsmällan.
Sitter nu och kollar på EM, föröker samtidigt övertala min man om att vi ska dit någon kväll. Verkar vara en höjdarstämning på Ullevi. Minns ju VM -95 när jag var där och såg Bubka hoppa stav samt Kim Battens världsrekord på 400 m häck!

Hjälp, jag ska till jobbet!

Ojojoj, kunde knappt somna igår när jag tänkte att jag ska jobba efter 8 veckors frånvaro (stukad fot + semester).
Låg och fundera på:
om ungarna växt mycket,
vilka som har blivit blöjfria,
vilka mammor som blivit gravida,
vilka frisyrer mina kollegor har skaffat sig,
om chefen kom ihåg att lagra posten,
hembesöket jag ska göra hos ett nytt barn,
hur varmt det kommer att vara,
hur mycket som ska sorteras och planeras!

Somnade i alla fall till slut och vaknade av mannens klocka 5.50. Har nu hunnit läsa tidningen och läst ut en bok. Ska nu väcka lilleman så vi får i oss frukost innan vi ska iväg. Stora M är i Halmstad på läger denna veckan och mellan L har åkt buss till kusinerna i Ljungsbro för att vara på läger med dem nånstans i Östergötland. En lugn vecka här hemma alltså. Få¨r se om vi drar till stan nån dag för att delat i EM-hysterin. See you...

Nytt försök?

Jaha då verkar det som om alla är friska så det är bara att packa in i den nytätade husvagnen och på det igen.
Nu drar vi nog till Smögen så vi får äta glass på bryggan och titta på alla som seglar i hamn. Fattar inte varför man hyr en båt som ligger vid bryggan och aldrig är ute på öppna havet. I mina ögon lika attraktivt som att ha säsongscamping med husvagnen på samma ställe år efter år.
Ut och se Sverige, slöfockar!
Jag har husvagn för att uppleva saker. Ta mig dit jag vill för en billig penning. Stanna efter vägen där det finns något intressant att titta på. Fornlämningar eller en trevlig kaffestuga.

Husvagn, eller bättre hemma?

Japp, visst köpte vi husvagnen i Västerås som vi var och tittade på. 8000 för ett "ägg" 1979 årsmodell. Körde hem den och fixade en överslaf, sen drog vi till Orust och badade. 
Vattenpumpen la av så vi fick hälla vatten från dunkarna, men det gör ju inget när det är sommar och man kan vara utomhus och plaska.
Sen började det regna på natten, ojdå det droppar lite från fönstret. Jaja det är bara att täta när vi kommer hem. Men se bäddade vi opp och då var det en PÖL på golvet. Täta mycket får vi göra när vi kommer hem.
Ojdå, stor M kräks efter frukosten men mår bra ändå. Vi kanske ska åka lite längre uppåt kusten.
Åker iväg på slingriga vägar och man kan faktiskt kräkas med rutan nedvevad. Men bilen och husvagnen blir prickig....
Åkte hem istället. Gott att sova i egen säng utan någon unge som sparkar på mig.
Hemma skulle mannen kolla vattenpumpen igen, då har den stått på och gått på "tomgång" och blivit varm och en platkåpa hade smällt och ramlat av. Denna mannick sitter i garderoben och det var ren tur att inget hade börjat brinna.
Så idag ska vi se vad vi kan göra och sen får vi se om vi åker på en ny tripp.