Inte lika galen som igår!

Jaja, fick tag i kursledaren till slut och hon hade ingen aaaaning om att hon sagt att vi skulle få mail tillbaka dagen efter inlämningen. Alltså har hon fått min uppgift 3 gånger, undrar just om det är fler i klassen som varit lika flitiga mailskickare?
I alla fall så hade vi examination i "Kvantitativ metodik" nu ikväll, vi skulle analysera olika vetenskapliga texter. Jag trodde som vanligt att jag inte klarat av uppgiften och skulle få en rest på någon del. Sen fick vi kolla på betygslistan och då fick jag VG. Eftersoom MVG inte existerar så får jag väl vara mer än nöjd. Till största delen så tror jag att det beror på att jag höll mig till maxsidantalet som var 2 sidor. Några hade skrivit både 3, 4 och 5 sidor.
Det gäller att få ihop det väsentliga med några få ord.
Denna text skrev jag ändå en dag då jag hade haft migrän på förmiddagen och mådde så dåligt att jag inte kunde jobba. Sen mådde jag mycket bättre så då fick jag passa på!

IDAG ÄR JAG HELT ENKELT BÄST!

Men eftersom jag inte är så skrytsam så får jag skriva så det nästan inte syns!

Jag blir galen.

Förra veckan var jag ute i god tid och skickade in min examinationsuppgift redan på måndagen (senaste deag var torsdag). Sen verkade det som kursledaren inte fått den så då skickade jag den i fredags igen. Kollade för säkerhets skull även på universitets sida så det var rätt adress. Men fortfarande inget svar. Har försökt att ringa henne men det är ingen som svarar och hon har ingen svarare. Vet inte hur det går nu imorgon...

Väderomslag.

Det började snöa igår, små vita flingor singlade ned från himmelen. Underbart tänkte jag och drömde om min barndoms vintrar, varför var det alltid 10 minus och snö från november till mars, eller är det jag som har förskönat bilden genom åren?
Sen skulle jag på lite promenad till återvinningen och då var det några tappra barn som var ute och försökte rulla snöbollar. Det var inte mer snö än att man såg asfalten tydligt mellan snöflingorna.
När jag skulle sova så hade det blivit varmare och regnet ÖSTE ned. Det hade varit trevligare om det vore spösnö. Och idag är det vanlig höst igen.

Bokat och betalt.

Japp, nu är julsolen räddad!
image230
www.solresor.se/solresor/Index.j2e?id=2064
Costa Teguise på Lanzarote med all-inclusive, så jag behöver inte vara rädd för att jag INTE ska gå upp de obligatoriska 2 julkilona!!! Vi åker den 20:de och kommer hem 27:de. Hoppas att det inte blir snöstorm.

Bortajul

Håller som bäst på att försöka övertala min man att det är jättekul att fira jul med all-inclusive på Kanarieöarna...
... han är tyvär inte så övertygad. Men jag har skickat flera SMS till honom där det bara står : Lanzarote:)
Men nu börjar han mjukna. Han sa att jag inte fick göra mig osams med mina föräldrar så jag ringde och frågade om de blev sura över att fira jul själva men de sa att det var OK! Så nu ska vi se om mannen får semester bara sen bokar jag!

Hurra, hurra, hurra!

Idag har jag och min älskade varit tillsammans i 19 (nitton) år!

Denna dagen brukar vi alltid gå ut på restaurang. Iår hade vi tänkt att gå på Footloose på Storan men som tur var hade jag inte köpt biljetter i förväg. Det kom en avgörande EM-kvalmatch ivägen!!!
Vanliga kvinnor kanske hade gått i taket men eftersom jag är så lugn och timid så gör inte jag sånt!
Sen kom han ju på att hade beredskap och måste vara tillgänglig på jobbet. Med tanke på att INGET hänt på en vecka så hade vi kanske kunnat gå på Musical i alla fall...
...inte, så klart ringde de nu och vattenledningarna i Rävlanda har problem. Så nu åker lilleman och jag och köper Thaimat i Sävedalen.

Så gick det...

Jaha, servicemannen kom och tittade på skåpet.
-Jaha är det en UPO, här står det ett annat märke!
Sen frågade han mig vad som hade hänt
-Ingenting, det var ju dött när jag kopplade in det!
-Jag kan inte göra något här men jag tar med mig kretskortet för att se om jag kan byta det. Kan jag komma tillbaka senare under dagen?
Jag svarade att efter 16 går det nog. Men han var tvungen att vara tillbaka på kontoret vid 15.00.
-Du kanske kan lägga ut nyckeln??????
-Skulle inte tro det......

Men jag lovade att kolla om mannen kunde åka hem på lunchen så att det kunde fixas.

Nu har jag ett fungerande skåp (än så länge iaf!)

Väntan...

... ja inte på advent då utan servicemannen. Min kyl som jag köpte funkade ju inte så jag fick ju ringa några samtal om detta i torsdags!
Eftersom kylen lämnat affären så är det serviceföretaget som ska titta på den. Det var ju inte så att jag bara kunde få en ny på en gång men idag onsdag har de en lucka så att de kan kolla till den.
Får väl se om det är service eller hur länge jag får vänta på en fungerande kyl.
Men det roliga är ju frågorna de ställer när man ringer:

* Har du satt in kontakten rätt?
* Fungerar eluttaget?
* Har du följt instruktionsboken?

Men hallå??? Det är väl klart att man kollar alla dessa rutinåtgärder INNAN man sätter sig i telefonkö...

/återkommer


Hem/Borta besök

Har varit på besök hos mina föräldrar i helgen. Tog med mig 2 barn och lämnade mannen hemma eftersom han hade beredskap (fixa saker på jobbet när ingen har arbetstid).
Vi åkte de 40 milen i fredags och har fått god mat och hittat vinterstövlar till mellan L. Hon blev nöjd.
Sen försökte jag hjälpa föräldrarna med sin nyinköpta dator. De är NOVISER, de gnäller tom över att tangenterna inte sitter som på SKRIVMASKINERNA...
... så då kanske ni fattar nivån!
De fick läsa bloggar och jag sparade favoriter och lärde dem att skicka mail.
Sen försökte vi lägga in Officepaketet årsmodell 2003 men det är inte kompatibelt med Vista så är apparaten tillbaka för service...
...hahahaha.
Jaja, sen ska de gå på pensionärssurfing så det ska nog bli hackers av dem åxå!

Yessssssssssssssss

Hade ju köpt biljetter till Carola och Liza Minelli och tyckte att det skulle bli en upplevelse. Men nu ska jag få se den 2 gånger för jag ska vara med i kören istället!
Haha, 400 personer som ska bilda kör, skiiiiiitballt. Så nu ska jag göra mig av med biljetterna, hoppas jag!


Frisk

Migränen gick över och igår eftermiddag mådde jag toppen och gick till jobbet för planering.
Upptäckte att bilen låter som en racerbil, så jag fick se till så mannen skickade iväg den så jag kan åka till Västerås på fredag. Vore ju inte kul att tappa avgasröret i Alingsås typ...
Har hunnit med att göra slingor på mig och mellan L, snyggt tror vi i alla fall att det blev.

Den nyinköpta kylen är PAJ, KAPUTT, SÖNDER, TRASIG. Hände ingenting när man tryckte på ON-knappen. Frysen däremot gick igång på en gång. Jaha, då måste man ringa det samtalet också...
...jag blir sååååååååååååååå trött!

Däckad

Fattar ni vad däckad man kan bli av migrän? I vanliga fall brukar jag kunna fungera medan det känns som om ögat ka "ploppa" ut men i more vaknade jag klockan 5.00 (FEM-NOLL-NOLL!) av att hela skallen höll på att explodera. Stapplade opp och hittade pillerburken och slängde i mig 3 piller och ett glas vatten sen ramlade jag tillbaka i sängen.
Ringde till jobbet vid 7 och sa bara "Jag har migrän, kommer inte idag, ringer sen!" Jag tror att det var E som svarade men jag vet inte...
Nu har jag legat här hela förmiddagen och nu börjar det kännas OK. Ska gå ut en sväng sen för att kolla att jag håller ihop. Det var länge sen jag hade så här ont. Typ 3 år sen tror jag och då höll det i sig i 3 dar.
image229  

Min unge sjunger och nu kan man rösta!

Gå in här:
www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=66148
och kolla på visa klipp.
Välj film i rullgardinsmenyn och lyssna på Linnea när hon sjunger Om du var här.
RÖSTA!

Barnfri

Ojdå utan ungar en lördagkväll! En är ju borta jämt och en är på scouthajk och den tredje ville sova hos en kompis. TACK SÅ MYCKET!
Det är ju inte så att de stör så mycket i vanliga fall men det blir annorlunda när alla är borta. Jag vaknar ju ändå först varje morgon på helgerna så det är ju inte sovmorgnarna jag efterlyser utan kanske bara lugnet och tystnaden.
Det är så skönt med tvåsamhet i soffan och inga kommentarer från ungar under "Svensson Svensson".

Hur man enkelt bränner 20000 kronor...

...bla så här:

image224image225image226image227image228

...vitvaror!
Men dammsugaren är röd förståss, på electrolux hemsida så fanns det en kod som man skulle använda för att blogga om den men det blev så konstigt och stod bara en massa konstiga tecken och sånt så då får jag göra så här istället!


Galen...

...jag får inte MMS-funktionen att funka på min nya telefon...GRRRRRRRRRRRRR!

Ny telefon

Var på stan för att kolla efter en tröja till min man. Men eftersom vi gick förbi en mobiltelefon affär så passade vi på att kolla vad de hade. Resten av min familj tycker att jag borde byta ut min NOKIA 3330 till något nyare, men den funkar ju! hävdar jag bestämt. Men nu har den börjat stänga av sig själv.
På affären sa jag att jag vill ha en med kamera Mp3 stegräknare och kalorimätare...
... det finns en sån TELEFON! Och jag som skojade!
Men jag kom hem med denna i alla fall:
image222