Trädgårdsdax!

Efter att ha inlett min dag med några kilometers stavgång så var det dax för lite trädgårdsskötsel. Potatisen skall ju sättas och då måste man ha ett potatisland. Alltså får man gräva och baxa sten och svettas och stånka. Att Landet ligger i en sluttning gör ju hela saken inte lättare precis men det gick. I med lite kompost, kodynga och jord och blanda omkring och sen sex snygga rader med potatis. Snyggt, eller hur:
image157
Ojdå det ser ut som om det sluttar mer än det gör, det är skitsvårt att ta kort i solen.

Sen hade jag ju lovat att fixa lite krukor som vinster till tombolan på Valborg. Så jag inhandlade lite tagetes och vit hänglobelia som jag satte med lite grönt från trädgården. Resultatet blev faktiskt rätt lyckat, eller hur:
image158
Sen hade jag köpt lite cellofan och slog in dem i det. Så kom nu till elden på Sjöholmen i Landvetter och köp lotter så kan ni bla. vinna Propps vackra trädgårdskrukor!!!

Apropå konstiga byggare...

Eftersom jag var hemma med feber och hosta så kunde jag ju följa bygget utanför mitt fönster. Fyra polacker som sliter 24-7 ungefär. Men i fredags passade jag på att njuta av solen på min altan. Jag satte på mig bikini och läste en bra tidning. Plötsligt ser jag hur de fyra polackerna måste kolla cementblandaren, samtidigt!!!
Jag har aldrig sett alla fyra samtidigt förrut!
Jag funderade en stund på vad jag skulle göra men kom fram till att kan jag förhöja livskvalitén för en enda människa (eller 4)  så får de väl hållas. Min altan är det och den kan ingen ta ifrån mig.
(Sen tänkte jag på hur de polska kvinnor jag har träffat ser ut med gult hår, och kände mig som Miss Universum för en stund!)

Partyharar


Vill bara meddela att konceptet "Partyhararna" funkar alldeles galant.
Är det inget drag på partyt så blixtinkallar man "Partyhararna" som genast sätter igång partyt och tar det till nya dimensioner. Eftersom det inte fanns något dansgolv på Starbowling så fixade "Partyhararna" det. Undan med lite bord och stolar och sen bad vi DJ:n att sätta på högtalarna där vi höll till och sen bad vi honom spela schlager.
Sen dansade vi hela kvällen. Är det Discobowling så är det...
Eftersom vi bara var 16 tjejer så drar vi ju genast till oss alla grabbgäng. De från SKF gav oss sina mailadresser så att vi kunde parta tillsammans nån gång. Lite skönt med folk som bara vill parta och sen inte vill ha med oss hem.
Ja, just det, BI kom på ett nytt koncept som vi kan använda oss av "Partyhararna och DJ Grandma", spelar bara en massa godingar från 60 och 70-talet samt svensk schlager som både går att dansa och sjunga med till!
Kanske vi skulle registrera vår firma nu tjejer??????
Sen tror jag faktiskt att T var bäst på bowlingen, trots att BI hävdar nåt annat. Men man kan faktiskt inte jämföra 2 serier med 1,5...

Bowling!

På fredag ska jag på partybowling med mina gamla jobbarkompisar. Funderar som bäst på vilket jag är bäst på, party eller bowling? Lovar att göra en resumé på lördag!

Go to fullsize image

Konstiga byggarbetare...

Sitter på min altan med en kompis och hennes 2 barn, undrar vad gubben gör som bygger ett hus ovanför oss sysslar med. Han står bredvid pallen med isolering och det ser bara mysko ut. Till min förvåning ser jag att han nog precis har pinkat och håller på att slå av de sista dropparna och sen tittar han på oss. Kan han ha missat att vi sitter där? Verkar skumt eftersom vi varit en hel del på vår altan och brötat, han hade kunnat gått 10 meter åt andra hållet och pinkat bakom några buskar istället. Får hålla koll på detta så det inte upprepas, vågar nog inte vara på altanen annars...
Go to fullsize image

Får väl blogga lite då...


Jag har förälskat mig i Delicatos reklam, finns väl ingen som kan ha missat den?

Bilförsäljning!

image156
Förra veckan så fick jag spader på denna bil. Det var alldeles blött under den och inget vatten fanns kvar i den. Ojdå, en kylarslang hade lossnat så vattnet rinner ut. Får välan sätta tillbaka den men röret den skall sitta på har gått av och sitter kvar på slangen och går alltså inte att fästa på motorn. Vad göra? Laga? Kostar en del pengar...
Hade ju tänkt sälja den efter besiktningen på måndag. Då gör Propp så här:
Tar ett kort, lägger ut på blocket för 7000 och skriver att det är en GDS bil, och väntar på att den skall komma med på säljalistan. Sen börjar det ringa, efter 10 minuter har jag fått 5 telefonsamtal och 2 mail.
Första snubben som är bilmek på Volvo kommer och tittar näej det är nog för jobbigt att laga, Då ringer en snubbe som ringt innan och frågar om Snubbe 1, har köpt den. -näej han ville inte ha den. Så du kan komma och titta. -Jag åker från Hisingen och ringer när jag kommer till Landvetter
När jag kommer ut på trappen igen så har Snubbe 1, ändrat sig och prutat till 4500 och skriver papper med min man.
Sen ringer Snubbe 2, och då får jag säga att ETTAN ändrat sig och köpt den, då blev han vansinnig.
-Så du inte kan göra. Du måste betala mig bensin pengar. Du lovade att jag skulle få köpa då kan han inte ändra sig.
-Hallå, jag är privatperson, det funkar inte så och jag betalar ingen bensin. Glöm det. Hejdå!
Sen såg jag till att låsa dörrarna ordentligt. Scarry.....

Så nu äger vi bara en bil och en husvagn. Känns lite bättre för ekonomin att inte ha en bil som bara står!

Bloggtorka

Ojojoj, vad det var länge sen.
Nu är våren här i alla fall. Har varit iväg några dagar för att åka skidor i Värmland och det var härligt. Åker fortfarande ifrån ungarna...
Igår på långfredagen så städade vi av all skidutrustning och bar upp på vinden. Gick igenom garaget också för att kolla vad vi inte behövde; typ 5 par skidor, 2 cyklar, en juniorsäng, 2 datorskärmar och lite annat smått och gott.
En del skall jag väl lägga ut på www.blocket.se och en del går väl till www.osthjalpen.se . Tänk så mycket jag har sponsrat dem med under hösten och vintern med anledning av min flytt. Skönt att saker kan omvandlas till pengar som bedriver ett barnhem i Rumänien.
Mannen lyckades byta däck på bilen och jag dammsög och torkade ur den inuti, sen blev den tvättad på tappen. På väg därifrån så lyckades vi tappa registreringsskylten fram. Letade men hittade den inte.
Hittade inte heller min kamera när jag skulle föreviga min påskkruka. Får leta bättre idag.
Klockan 23.15 var det -7 ute, gissa om jag höll på att frysa ihjäl när jag var ute för att möta stora M.
Idag ska vi in till stan för lite shopping, restaurangbesök och bio, resumé imorgon!