...fortsätter.

Ja, mitt nya liv alltså. Jag var äckligt pigg imorse och vaknade utan klockan 05.50. När man skriver det med siffror så ser det helt galet tidigt ut. Men på med träningskläderna, i med lurarna och iväg med stavarna. Idag blev det en hel del Gyllene Tiider. Också himla bra tempo att stavgå till. Har duschat och käkat frukost. Ska vara hos frissan klockan 08.00, lyckades charma till mig en tid så tidigt. Hon sa att det var ju bara 3 jobbdagar för henne denna veckan så det gick bra att jobba lite längre dagar då! TACK!

Mitt nya liv...

Idag började mitt nya liv inför beach 2008 så vi slipper att va bitch 2008!
När klockan ringde 06.00 så hoppade jag glatt (nåja) ur sängen och satte på mig träningskläderna, på med skorna och Mp3:n och slet med mig stavarna när jag slank ut genom dörren. 30 minuters promenad i schlagertempo. Ja, jag vet att det är nördigt men schlagerlåtar har att jättebra stavgångstempo. Bästa stavgångslåten alla kategorier är Lena Phs "Han jobbar i affär". När man lyssnar på den så studsar man fram!

Sen åt jag nyttig havregrynsgröt till frukost. Hade med mig matlåda så att jag slapp äta "måndagskorven".  Gick en sväng på min rast ute i solskenet. Det var nästan 20 grader ute och vindarna var ljumma.

Hem och åt falukorv och makaroner, men mest rivna morötter. Sen städade jag lite och gick iväg på ett friskispass. Nu sitter jag här med en mugg the och väntar på att sockerkakorna ska bli klara. Jag ska inte äta dem utan det är vinster till valborgslotteriet.

Nu är snart min dag slut och jag känner mig äckligt hurtig. Kommer nog att sova gott och vakna utvilad imorgon när klockan ringer 06.00!

Lördagens bedrifter.

Jaha, och vad gör man när det är helg?
Började med en stavgångspromenad på 10 000 steg. Sen frukostdags länge med helgtidningen som alltid är tjock.
Sen så städar jag och tvättar och försöker lösa livets mysterier. Jag skurade köket och badrummet och livet blev genast mycket enklare.
Skulle bara kolla lite på blocket för att se om det fanns något jag behövde. Och där var de, hyllorna som jag spanat in på bolia.  Men det var 3 stycken, helt OK.
image291
Så jag ringde fort och kastade mig iväg i bilen för att betala dem. De hade legat ute på sidan i 15 minuter när jag ringde! Eftersom vi ska fixa vårt aptråkiga kök snart så kommer de att bli jättesnygga på väggen. Stora och otympliga men SNYGGA och det är det som räknas.
Eftersom mannen i mitt liv var och bowlade så kunde jag inte rådfråga honom men när han kom hem så tyckte han att mitt impulsköp var helt OK.
 
Sen har det dykt upp ett nytt sushiställe i närheten som jag var tvungen att testa, bara uppläggningen var ju en fröjd för ögat, eller vad tycker ni?
image293

Ingefäran som var rosa såg ut som en liten ros där den låg i sin kanelbullsform! Och riktigt gott var det, inte i klass med den i Borås som ju var outstanding. Riset var lite för stort eller mycket eller hur man ska säga men gott. Jag väntar fortfarande på att få en riktigt sunkig sushi men hitills har den inte dykt upp. Men jag kanske klarar mig om jag håller mig till de ställen som jag handlat på hitills.
Ungarna fick korv med bröd och var helt nöjda med det.

Lille A hade kompisar här på eftermiddan och de lekte på studsmattan i nästan 4 timmar. Gissa om det var en skitig och svettig unge som hamnade i badkaret.

Hinner inte!

Näej, jag hinner verkligen inte blogga om mitt liv just nu. Har ju en massa andra saker att göra som faktiskt går före datornörderi. Jag får nog satsa på att vara helgbloggare!

...återkommer...

Trevligt besök

Stora M som är i USA har några trevliga vänner som gärna kommer på besök och fikar. Det gjorde de igår och hade även med sig en trevlig småländsk prick. Vi åt marrängsviss och sjöng singstar och sen hoppade de studsmatta med Lilla A. Så här såg det ut då:

image290
Om ni känner igen de 2 till höger så är det de som var här och åt för några veckor sen.

Veckans shopping

Eftersom mellan L är hysterisk vad det gäller att handla kläder så drog jag iväg utan henne, hon var ju på träning så det funkade ju inte...

I alla fall så åkte jag till det stora shoppingcentret strax runt hörnet. Jag skulle ha skor eftersom det inte var mycket annat än gympadojjor på min skohylla. Funkar för det mesta men inte alltid.
Hittade ett par roliga med klack och slejf för 100 spänn. Dety var bara det att hemma klämde de nåt fruktansvärt så jag måste lämna tillbaka dem.
image287

Hittade också 2 par knickers på INDISKA + en långkofta. Där var det halva REA-priset och sånt är ju alltid trevligt. Sen hitta jag 2 T-shirts på Esprit också på REA. Jaha , då har man spenderat 600 kronor och fått såååååååååååå mycket!



Sen upptäckte vi på lördagen att mellan L hade trasiga skor så då fick jag åka tillbaka en gång till och handla. Men hon fick ett par Ballerina skor och se hittade vi lite på INDISKA till henna också + att hon hittade en jättefin grå tunika till mig. Och jag hittade värsta fräcka skorna hos mannen på torget!
image289

Långpromenader.

Blev helt plötsligt medtagen i ett steglag, alltså; använd din stegräknare och knata på. Eftersom jag numera åker bil till och från jobbet och mestadels sitter på ett kontor så blir det ju inte så mycket steg på jobbet. Måndagen såg jag till att komma på hundpromenad i 1,5 timme längs en skogsväg. Tur att jag har vänner som har hund och inte bangar för långpromenader.

Tisdagen såg jag till att kolla vart vägen gick från gärdet där jag jobbar. Så även på onsdagen men då var det annat gärde...

Söndag morgon såg jag till att gå lite med mina stavar och eftersom jag är morgonmänniska så började den turen 7.25! Jag gick 5 km i maklig takt och det var underbart med all fågelsång. Så tidigt på morgonen är alla man möter så trevliga och hejar. Senare på dagen när söndagsflanörerna är ute så har alla nog med sig och sitt.

Min första vecka som rektor.

Om det är någon som undrar vad man gör så kommer här en kortfattad resumé

* Genom gång av personal eller delar av de 28(?) i alla fall.
* Lönerevision
* Fördela höstens assistenttimmar till barn med behov av särskilt stöd
* Skriva semesterlistor
* Fördela barnen som står kö
* Lära mig vart jag hittar saker på datorn. Det finns egna mappar, gemensamma mappar, mappar för ditten och datten.
* Lära mig tidssytemet, annars får jag ingen lön.
* Beställa hjälpmedel, dokumentskåp, fakturastämpel och inget finns på samma firma!
* Få en genomgång hur staden och dess verksamheter fungerar, tog en hel eftermiddag
* Förklara självklara saker för personalen och nästan göra mig osams med ett arbetslag, flexibilitet är ett lönekriterie...
* Lära mig betala fakturor, eller försöka i alla fall. Hur många koder kan det finnas?????
* Ha lite social samvaro med barnen.
* Äta lunch i barngrupp för att få lite koll.
* Planera studiedag och APT.

Sen var det nog en hel del till som jag hann med på mina 40 timmar. Men jag har inte lärt mig hur telefonerna funkar så jag låter bli att svara...


Magnus Uggla

Tittar på Ugglas roadmovie "Var f** är mitt band". De är på väg till GBG och drar en helt underbar vits.

- Har du swimmingpool?
- Näej, men jag har damm under sängen!

Bara för information...

...så har jag ätit min bästa Sushi (hitills) i Borås idag. Kocken har visst vunnit sushi SM 2006!
image286

Riktigt gott måste jag säga.

tröööööött, zzzzzzzzzzzzzzz

Ojojoj, vilken dag jag haft. Vaknade av det snöade!!! Jag var ju förberedd för så började ju söndagen också. Men nu skulle jag ut och åka bil, 5 mil närmare bestämt. Började bra med att jag körde fel och hamnade på helt fel ställe. Men jag kom på vilket kryss som jag åkt fel i så det var bara att börja om. Kom i tid och blev väl omhändertagen. Har haft en dag med "korvstoppning", hela förmiddagen fick jag veta en massa. Sen kollade jag en massa pärmar efter lunch och försökte få något slags system på allt.

Men hur ska man få något administrativt gjort på detta ställe utan en internetuppkoppling?????

Jaa, ibland undrar man hur de tänker. Ska jag släpa med mig en massa papperskopior eller ska man se till att ladda ned en massa på datorn så att jag ändå kan fixa en hel del när jag är där?

Efter att ha suttit inomhus och kollat solen idag så valde jag mellan att gå på att friskispass inomhus eller gå på promenad medan lille A var på scouterna. Det blev hundpromenad med kamrat U och den lilla hunden Soya. Vi gick på en skogsväg i nästan 1,5 timme kom ju nästan till Mölnlycke!

Nu ska jag sova för min hjärna har slutat fungera!

Åhhhhhhhh, vilken vecka.

Nu har jag klarat av min sista vecka på min förskola. Det kändes bra konstigt att låsa grinden i fredags kväll. Jag fick tom. jobba över min sista dag! Tack för det M! Jag hade bakat en jättegod kladdkaka med vit choklad som jag bjöd på. På torsdagen begick jag myteri och bjöd på glass. Vi har nämligen en förskola som har tagit bort socker och därför bjuds det inte på glass vid födelsedagar och festligheter. Eftersom inte jag har varit delaktig i det beslutet så begick jag alltså myteri! HAHAHAHAHA!!!!
image284
Jaja, jag kanske överdrev liiiiite, men ska det va, så ska det!

Sen så fick jag en röd julros i en skitsnygg kruka och i krukan låg det en sten med texten "Livet är ett äventyr"

Av flera barn fick jag små saker. En flicka hade täljt och tillverkat en väderpinne. Ni vet en sån där som står åt ett håll när det är soligt och ett annat håll när det är regn ute. Jättegulligt när det är egentillverkat! Mina kära arbetslagskollegor hade köpt ett presentkort på massage. Skööööööönt
Eller som RM sa: -Du har ju haft hushålle i så många år så du har ju allt redan!

Men massage kan man inte få för mycket av!

Nu sitter jag här med nytonat hår, Ja jag vet, jag skulle ju spara ut mina gråa lockar men jag var så trött på allt det ljusa (läs gula) i topparna så jag tonade det och hoppas att nästa gång jag klipper det, när jag nu ska få tid till det, så klipps de läskiga topparna av och jag kan spara ut de gråa lockarna/testarna!

Nu ska jag se om jag kan sova gott inatt och inte tänka för mycket på morgondagen.

Very well, cykelställ, som vi sa på 70-talet!




Kräksjuka

Min lille A, 10 år, började kräkas i lördags. Sen har han hållit på. Igår kväll, måndag alltså, kräktes han sista gången. (Hoppas jag)
Han har förlorat nästan 3 kg. Inte så bra när normal vikten är knappt 29kg fördelat på 140 cm. Idag har han ätit bäbissmörgåsar, kvadratcentimeter stora alltså. Sakta, sakta har han tuggat. Sen har han druckit nyposoppa och ätit bäbispuréer. Men nu har han tom orkat spela lite datorspel. Förhoppningsvis är han på bättringsvägen nu så då får han vara hemma resten av veckan och gödas! Jag ska jobba on-fre så nu får mannen i mitt liv vara hemma istället. Jag ska ju börja nytt jobb på måndag så jag måste ju jobba färdigt på mitt gamla och hinna dansa och kramas med alla barn....

Finsk afton.

Hur korkad är man när man glömmer att ta med kameran när det är finsk afton? Men som är så kan jag ju knycka från M!
Jaja, men jag kom ihåg handduken i alla fall. Kamrat T hade bjudit in oss på finsk afton med bastubad och mat.
image282
T välkomnade oss iförd Finsk Hockeytröja och vi fick dricka sima(?). Typ russindricka, vatten som fått jäsa med hjälp av russin. Jättegott!
"-Det är alkoholfritt, men det måste jäsa utan kork för annars exploderar flaskan!" Säkert alkoholfritt T! Men eftersom det inte stått mer än 1 vecka så var det väl som lättöl.
Sen bastade vi, AK och M vågade rulla sig i snön, på den delen av tomten som var där grannarna var bortresta! I bastun grillade vi bastukorv på aggregatet, inlindad i folie förståss. MUMSIGT.

Sen var det MATORGIE.....
En finsk köttgryta som var jättemumsig. Finska lådor: morotslåda, potatislåda och kålrotslåda. Dessa lådor är bara sååååååååååååååå goda. Riktig mat om man säger så, inte det franska köket med lite strån lagda i kors på tallriken. Sen var det en god sallad med morot och rödbetor till också. Det hela avrundades med memma:
 image283

Sen trodde jag att vi skulle sjunga Karaoke...
... trodde jag ja! Jag skulle helt plötsligt vara domare...
...och då hade de skrivit en sång till mig på Främling melodin. Och Lillan hade "scrapat" ett fint kort som nog tyvär tappade lite saker när jag gick hem(?). Men så här fint  var det:
image281
Inte bästa skärpan precis men nu sitter det så fint på mitt kylskåp.

TACK TJEJER, HUR SKA JAG KUNNA JOBBA UTAN ER?

Sen avslutade vi med finsk frågesport som jag faktiskt vann! Inte visste jag att jag kunde så lite om Finland, men de andra kunde mindre. Massa finska krig som jag inte vet något om. Skäms på mig, jag får nog öppna mina historieböcker och kolla lite.