AC

Ni vet den där som lagades förra veckan, tror ni att den funkar???
Nej, just det. Och inte fläkten heller när jag åkte hem på årets varmaste dag. Svetten rann av mig, men inte ilskan!
Får väl hoppas att det går fort att laga, men inte förrän om en vecka...

Underbart!

image306
När lille A var 1,5 år så var han inte rädd för hundar. Det är han nu, 9 år senare. Han går långa omvägar om han ser en hund.
Detta en New Foundland som bor hos min mammas kusiner. Antingen heter han Möllemann eller Nalle, jag vet inte vilken hund det var. Han vägde väl typ 60-70 kg och kunde väl krossat lille A om han satt sig på honom.

En månad kvar!

image305

Den 27 juni kommer stora M hem. Då har hon varit i USA sen 9 augusti förra året. Åhhh vad jag längtar.
Mina föräldrar åker till henne nästa vecka för att vara med på graduation och stora M har beställt en massa mormorskakor. Jag har bara beställt lite gympadojor som kostar hälften av vad de gör här hemma.
Bra att skicka över stora Ms morföräldrar de kan nämligen ta med sig lite packning hem så att stora M inte behöver betala för övervikten!


Håhåjaja

Hejhopp på lördagsförmiddagen.
Nu har jag hunnit med att vara i Hjo i två dagar. Väldigt trevligt och jag lärde känna lite nya människor. Det är bra att "nätverka". Igår var jag bara slapp i soffan och gick igenom post och tidningar.

Idag är jag i trädgården, inte nu men nyss och sen, håller på och fortsätter med mitt huggande i rotklumpar. Har travat lite ved också och haft ihjäl en massa myror som har flyttat in i min vedlår.
Röjde lite utanför min tomt också. Det växer en massa björksly och ormbunkar men jag ska åka till svärföräldrarna och gräva upp lite syréner  och praktlysing och stoppa ned där istället.
image302

image303

Jag tror att det blir snyggt i alla fall. Detta område som ligger precis utanför  min tomt fortsätter sen i en stig och det går mycket folk där. Nu slipper vi en del insyn om det planteras där.


En helt vanlig dag i Alingsås.

Jaa, vad gör man när bilen ska på verkstad för att fixa AC:n? Tog mig en promenad in till stadens torg. Det var ganska dött 8.30! Men hittade en öppen pressbyrå(?) vid stationen. Köpte mig en blaska och satte mig på en parkbänk i solen och bara njöt av ensamheten!
Vid 9.30 började jag bli lite kaffetörstig och caféer finns det ju gott om. Vid 10 öppnade affärerna så då gick jag igenom dem! Hittade helt underbara orange ljuslyktor att hänga i fönstret. Dett var på den underbara butiken Village. hittade tyvärr ingen bild att lägga ut men snygga var de!
Sen gick jag till biblioteket och hamnade i ett stort dilemma:
Skulle jag läsa månadsmagasinens baddräktsnummer eller käcka "kom-i-form-till-beach-2008"?
Hmmmmm behövde dock inte så lång betänketid, det blev de sistnämnda.

Mina morgonpromenader vid 6-tiden håller i sig. Men nu har jag gjort en massa på kvällarna, alltså träning så då känns det om kroppen behöver vila ibland på morgonkvisten...

(... eller också ar det någon slags försvarsmekanism som slår till!)

Idag har jag suttit på datorkurs hela dagen, helt slut i skallen blir man. Och nu har jag packat min väska eftersom jag ska åka till Hjo på ledarskapsdagar. Jag har ingen som helst aning om vad vi ska diskutera. Men god mat och skön sömn är ju aldrig fel. Hoppas att de har en underbar hotellfrukost!

Vilken helg!

I lördags var jag funktionär på Göteborgsvarvet. En underbar upplevelse och kladdig.
Dagen började dock inte så bra. Skulle ha med mig 2 vänner i bilen. Den ena stod snällt och väntade vi tappen men den andre var borta. Han skulle kommit hem till mig. Jaja han kanske missat tiden så vi åkte hem till honom för att kolla. Då har han cyklat omkull utanför huset. Grannarna hade hjälp honom och ringt efter ambulansen. Stort jack i pannan och mycklet blod. Han har ALLTID hjälm i vanliga fall men idag var det bara keps så huvudet hade slagit i ordentligt. Han kom med ambulansen i alla fall och vi åkte till varvet. Under tiden i bilen så försökte vi få tag på hans mamma för att berätta. Jag vet inte hur många telefonsamtal som ringdes men till slut hittade vi henne i en väninnas sommarstuga!
Har nu fått höra att näsan var bruten och 2 nackkotor är skadade men han mår bra.

Som funktionär fick vi annat att tänka på så det var väl bar att rensa hjärnan med sportdryck. Skorna klibbar fast på marken och är alldeles nedkletade med uppblötta muggar. Trötta och glada återvände vi hem efter 4 timmar i solskenet.

Idag däremot var det kallat när Lilla Göteborgsvarvet skulle springas. Mellan L skulle springa tillsammans med skolans hälsoprofil. Så här glda var de:
image301

Inflyttningskalas.

Min kära vän B har flyttat hemifrån.
image298
Så då fick vi komma på grillparty. Massa god mat och trevliga fd. arbetskamrater.

image299

image300
Känns som om någon fattas.
I alla fall så satte vi på musiken senare och dansade loss som vi alltid gör när vi kommer tillsammans. Saknade dock MK och hennes rumpdans. Vi andra försökte men den tog sig dock aldrig!

Föllseda

Om ni undrar så firar jag min trettionionde födelsedag idag. Såg ni att det såg mycket mindre ut om man skriver med bokstäver än med siffror!

Önskedrömmar

Nej tyvärr var det inte bild på min man i det tidigare inlägget men drömma får man väl alltid göra?

Solig helg.

Hade visst 30 grader i skuggan vid fönstret så nog var det varmt allt. Jag har ägnat helgen åt att hugga sönder sly och "klumprotsystem". Ni vet sånt där som blir när man bara har röjt sly så finns det ju ett lten rot kvar som bara blir större för varje år med en massa avhuggna skott på. Jaja, svårt att förklara. Jag ville i alla fall ha bort detta från min slänt för det ser så tråkigt ut. Sen måste man ju ta bort småbjörkar innan de vuxit till sig så mycket att de kan välta på huset. De växer på på berget så rotsystemena är ju inte så djupa och säkra.
Sen fick jag köra flistuggen eller vad det nu heter i trädgårdsammanhang? Nån som vet, syster kanske?
Och nu är komposten uppblandad ordentligt med flis så att den luftas och inte luktar.

Mannen har fortsatt sina utgrävningar under altanen för att dränera. Muskler får han också...

image296

Kravallstaket...

...har jag beställt till jobbet.  Det ska man väl ha till kravallungar?
I alla fall så var det ett bra, smidigt och framför allt billigt alternativ. Särskilt när årshyran prutades från 29500 till 2000. Nog för att jag är född i Småland men tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för prutningen. Den får vaktmästarn.
image297

Barngrupp.

Idag fattades det folk på en avdelning men det körde mest ihop sig vid mat och vila så jag ryckte in. Tycker det är lite tråkigt med kontorsjobb när solen lyser ute och det är över 20 grader varmt. Så jag spenderade eftermiddagen i sandlådan med ett gäng 1,5-åringar. De klättrade och hällde sand på mig men det var bara mysigt...
När jag kom hem så undrade mannen vad jag hade gjort eftersom jag var så smutsig!

Fotboll.

Hann med att gå på årets först BLÅVITT match igår. Efter sex minuter så gjorde Kalmar mål. Sen gjporde de ett till i första halvlek. Måste erkänna att det såg lite mörkt ut då. Men sen kom ett helt annat lag ut (inte bokstavligt alltså) och spelade i andra halvlek. Sen rullade det på och matchen slutade 3-2 till IFK så det var gött!

image295

Kass...

... är jag, riktigt kass tom. på att uppdatera min blogg. Jag borde skämmas. Jag har i alla fall hunnit med att fira 18-årig bröllopsdag i veckan. Helt otroligt vad gammal jag börjar bli. Och jag är faktiskt väldigt duktig på att vara gift, så det så!

Jag har bestämt mig...

... att inte skriva färdigt min C-uppsats just nu. Fattar ni vad skönt det var att bestämma sig? Kändes som jag tog av mig världens tyngsta ryggsäck.
image294

När jag sa till min man att jag lagt ned skrivandet så gick han igång:
"Och du som är på dina förskollärarare för att de inte fått ut sina examina ännu,och inte kommer ge dem löneökning förrän de är klara. Att du bara kan med"

När jag berättade för min chef att jag lagt skrivplanerna på is så sa han bara:
"Ja, men du är ju inte anställd på de premisserna, men visst vore det skoj med en mastersexamen i ledarskap?"

Sen berättade jag vad min man sagt och då sa bossen:
"Jaaa, han har ju en viss poäng i det...
... men bry du dig inte om det"