Vuxenvarning.

Fick ett roligt tips från Anna, man kan göra ett roligt gatutest här för att se vilken sorts människor som bor på ens gata. Så här ser mina grannar ut:
  • Medelålders
  • Yrkesutbildade
  • Gifta par med hemmaboende barn
  • Medel- och höginkomsttagare
  • Hus i villaförort medelstora städer
  • Barnfokuserade
  • Traditionalistiska individualister

Tänk om de kunde komma med något man inte visste tex. tandemcylande sado-masochister eller kanske smygfisande näspillare som gärna har udda strumpor, det finns många roligare grannar jag skulle kunna tänka mig. Alltså mina grannar är jättebra men inte särskilt spännade...


Packa och städa och packa och städa...

Har fått fem kartonger idag och tog hem och fyllde dem raskt. Ringde då några andra vänner som lovat mig kartonger, åkte dit och fick 20 stycken. Tack, tack. Ska nog inte bli fullt i dem med. Näej nu ropar mellan L att jag ska hjälpa till att fylla lådor. Hinner nog inte ut så mycket i bloggvärlden närmsta veckan så vi hörs väl när vi hörs!

Reklam för lapptäcken

... måste man ju få göra. Ni som är intresserade och blockteknik, kolla in hos Thina, antingen här, eller här. Hon hade ett friår och började sy lapptäcken. Hon säljer färdiga men även materialpaket på sin hemsida. Nu har hon börjat jobba igen men säljer mer nu än under sitt friår. Tänk vad bloggvärlden för med sig.
46400-139

Lååååånglördag.

Hoppla vad mycket man hinner med om man vaknar före 7! Väckte mellan L eftersom hennes träning börjar 8, tack och lov bara varannan lördag. Och om 2 veckor bor vi nästan granne med hallen.
Hade en frukost i kyrkan, alltså frukost med föreläsning om möten. Fick med mig några kloka ord därifrån:
"Främlingar är vänner vi ännu inte lärt känna".
Sen drog vi till Ubbhult på REA. I Ubbhult ligger STJERNBODEN, där säljer de mycket trevliga kläder från bla. Esprit, Jackpot, Odd Molly, Diesel, Replay mm. Idag var det 30% på REAN. Alltså blev det billigt.
Räknade ut att jag betalade 600 kronor istället för 1600kr. Sånt gillar Propp som sällan köper något utan röd lapp...
Hittade detta:
Ett par trendiga Espritshorts, längd under knät., i randigt jeans tyg. Skitsnygga till mina blåa, höga italienska skinnstövlar.
Två långärmade t-shirtar med märket Kaffe tryckt i guld- respektive silvertext på bröstet. Väldigt passande för denna kaffemoster (eller monster kanske).
En blus/skjorta med rosa blommor på brun botten.
Samt en militärgrön jacka för 100 spänn till äldsta dottern vars vinterjacka har blivit bortbytt till annan storlek och vi har efterlyst den riktiga utan resultat. Hon har därför gått i sommarjackan senaste veckan då det varit ned till 10 minusgrader, dock med långkalsipper och mössa och tjocka halsduken! Jag blev en omtyckt mams....

Hemma lagade jag köttfärssås och spaghetti. Sen köpte vi massa lördagsgodis och åkte hem för att titta på KINGKONG. Den var lång, 3 timmar och jag snabbspolade de läskiga scenerna men somnade ändå på slutet.


Roliga inredningsdetaljer.

Satt och surfade runt bla. på favoritsaker och hittade så roliga prylar från Koziol
46400-13846400-13746400-136Diskborsten heter Daddy Cool...
...hur coolt är inte det då?


Ojojoj...

Jaha, då fick jag VAB idag då. Lille A hade hostat som en galning i skolan igår men var det någon som ringde mig  då? Näej...
Har hunnit hämta mitt nya körkort med mitt nya namn. Varit och handlat och hem och baka. Ringt banken och mäklaren och snutit näsan några gånger!
Ska hinna boka en Londontrip också. Kanske hinns det med att packa några flyttlådor också. Köksskåpen borde väl kunna tömmas till hälften tror jag.

Ajajaj.

Halsen kliar och röstebn låter som för mycket whiskey och näsan rinner ...
... stanna hemma från jobbet? Näej jag tror inte det, då får man allt vara halvdöd först. Jag har ju ingen feber och känner mig pigg fö. Ska masa mig iväg om en halvtimme. Usch i kylan, sju minus och lite blåst. Får väl pälsa på mig, men det tar bara 10 minuter att gå till jobbet.

Funderingar?

Om ni undrar vad jag gör eftersom jag nte bloggar så består mitt liv just nu av packning. Det är mycket som ska ner i lådor inför flytten. Och sen är det hur mycket som helst som ska sorteras. Men igår tömde jag linne skåpet. Tre lådor med lakan och gardiner och handdukar, behöver man så mycket? Eftersom min man varje år får 2 stora badlakan av superduperkvalitét från sitt jobb så finns det många vita.
...han har varit 17 år på samma jobb... det blir 34 stycken. Nån som vill ha? Hittade även en låda oanvända på vinden. De har nog varit där sen vi flyttade sist 1996!
Igår kom ju äntligen vintern. Ungarna hann ut och vi hann få ned snowracerna från vinden innan det började regna. Men nu har det snöat igen inatt. Jag hör vårfåglarna kvittra i soluppgången, låter ganska trevligt när det blandas med ljudet från kaffebryggaren!

Boktips.

Har precis läst färdigt boken jag fick av min chef i avskedspresent:
46400-135
En helt underbar bok som känns gott i själen, lugn och finstämd. Från början är den skriven på engelska av en svenska, Linda Olsson som du kan läsa mer om här . Boken rekommenderas varmt av mig.


Bekännelser nr 2.

1. Sant, jag har bott på 8 olika adresser snart 9.
2. Sant. Första dagen i Göteborg 1988-08-18 såg jag min man. Han var kompis med en av mina nya klasskamrater och hängde med bara så där. Sen blev vi ett par 21/11 -88. Han friade efter 2 månader... Vi förlovade oss 17/5 -89 och gifte oss 5/5 -90. Och det håller ännu.
3. Otroligt men Sant. Men att inte få fortsätta ett vikariat är ju det samma som att få sparken. Dels från en mataffär när jag var 17 och sen 2 förskollärarjobb på 90-talet. Sagt upp mig själv från OBS! Mc Donalds, Åhléns, Pååls, Feskekörka, Försäljare för kabelTV och 2 förskollärarjobb. Blir en hel del när man räknar med allt som man provat på!
4. Falskt, har ALDRIG nånsin drömt om att rota i andras munnar.
5. Sant, visst syltar och saftar jag i mängder. Får en matkällare i mitt nya hus men tyvärr inga bärbuskar eller fruktträd.  


Miljökurs.

Har varit på en rolig miljökurs idag. Den hölls av en tjej från "Håll Sverige rent". Fick en massa bra tips om vad man kan göra för miljön. Bla tips om miljövänliga och fairtrade märkta kläder. Hittade denna sidan:
Tryckvåg med denna snygga väska:
46400-134

Och denna läckra t-shirt:
46400-133 
med texten: "Enjoy Cotton, Exploitation free with no added chemicals"

Fem nya...

Blev inspirerad av www.lillymarlen.blogg.se att skriva 5 nya sant eller falskt påståenden.
* Jag har bott på 8 olika adresser i mitt 37-åriga liv.
* Första dagen jag bodde i Göteborg såg jag mannen som jag numera är gift med.
*Jag har fått sparken från 3 jobb och sagt upp mig från 8 jobb.
*När jag var liten var min högsta dröm att bli tandläkare för jag tyckte att amalganet verkade så skojigt att arbeta med.
*Jag syltar och saftar flera gånger om året.

Fredag kväll och let´s dance

46400-132
Jaha, då var det fredag igen. Vart tar veckan vägen egentligen? Men ikväll börjar Let´s dance med Patrick Ekwall, och sen kommer "Jordan, rättsläkaren". En av mina favvoserier. Undrar om Jordan och Woody ska få ihop det nån gång. Kommer nog somna gott i soffan sen!

Bekännelser...

Nu ska vi se vad som var rätt och fel!
1. Sant. Syster Yster och jag åkte och funderade hur de räknade varven. Och vi kom på en teori; om vi tjötar jätemycket med grindstängaren så kommer han ihåg oss och räknar säkert hur många gånger han ser oss eftersom vi klev på sist. Varannan gång vi åkte förbi kontrollrummet så slängde vi oss ned på golvet så han inte såg oss. Vi åkte många extra varv och kissade nästan på oss av skratt.

2. Sant. Jag har ALDRIG handlat på systemet, jag tror inte ens jag varit innanför dörrarna. Jag är nykterist men inte absolutist enligt mina beräkningar. Jag dricker öl men håller mig nykter. Däremot har jag varit inne på finska systemet som heter ALKO!

3. Falskt. Jag har aldrig ens blivit stoppad i en kontroll av något slag.

4. Sant. Harvade mig igenom 5,5 års spellektioner i kornett, en lillasyster till trumpet men de funkar likadant. Brukar ha uppvisning ibland på jobbet till alla barns glädje...

5. Sant. Var med på en Psalmfestival i Lisebergshallen. Loket, Triple and touch och Gladys del Pilar var med + en stor kör där jag sjöng. Sen har jag faktiskt varit med i den stora kören på Carolas julkonsert i Scandinavium också. Men Loket är fräckare tycker jag. Jag har förresten sålt ½kg räkor till honom under min tid i Feskekörka.

Duktiga jag utan namnsdag!

Min man undrade när jag har namnsdag nu...
...typ aldrig. Men jag är glad ändå.
Har varit ute och stavgått i över en timme och sen badade jag.
Brukar ditt badvatten kallna efter en stund? Här kommer ett bra badtips; Om man samtidigt dricker varmt te så upplever man inte att vattnet kallnar, för man blir ju varm inombords. Akta dig för att spilla särskilt om du dricker te med mjölk det blir lite snuskigt i vattnet då!

Hundtest.

Har gjort ett hundtest för att kolla vilken ras jag är. Och jag blev en Cocker Spaniel. Som en del av skötselrådet stod det: Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt.
46400-131

Utmanad...

...blev jag av Anna http://massablaj.blogspot.com/ , Skriv 5 påståenden om dig själv, varav ett falskt och låt sen andra gissa vilket. OK inte är jag den som är den!

1. Jag har lyckats åka 8 varv i Pariserhjulet fats man bara ska åka 4.
2. Jag har aldrig handlat på systembolaget.
3. Jag har blivit haffad av polisen i en fartkontroll iförd endast trosor på underkroppen.
4. Jag kan spela trumpet.
5. Jag har körat till Leif "Loket" Olsson.

Nu ska vi se vem som känner mig...

Och utmaningen går till... Quarter och Lilymarlene


Propp...

...heter jag nu som andranamn. Bytte pga föräldrarnas taskiga omdöme. Så nu känner jag mig ganska cool!!!!

Fortsättning på det nya livet...

46400-130
Jaha enligt aftonbladet så är det "Träninghysteri efter nyårslöfte".
Jag har i alla fall unvikit chokladkartongerna idag också, HA! Sen så gick jag en promenix nu ikväll. Hade hellre gått på Friskis men jag hostar så på nätterna så jag har ingen lust att anstränga mig.
 
Läste ett fitness magasin på jobbet, USCH, säger jag. Människor får gärna vara vältränade men när man tränar bort allt underhudsfett och måste operera in silikon för att få bröst och sen ser blodådrorna på tjejernas överarmar så tycker jag att det är lite hysteriskt.
En sund själ i en sund kropp tycker jag är ett bra måtto!

Nytt år, nytt jobb.

Harit varit första dagen på mitt nya jobb. Blev väl emottagen och inte gjort mig osams med någon! En bedrift för Propp! Har fått några små beundrare, tänk vad vackra halsband kan göra susen på 3-åriga flickor. Och en tröstande famn är också bra att muta med ibland.
Har också börjat mitt nya sunda liv. Promenera till jobbet och skriva upp allt jag äter. Det stod 3 choklad kartonger i personalrummet och jag åt inget!!!!!!! Även detta en bedrift för Propp. Kanske kan bli -3kg på 3 månader, vad tror ni?

Julklapp


Har ju glömt att visa min finaste julklapp, varsågoda:
Julklapp
En pärlemor färgad skidhjälm från Salomon. Så nu kan jag ut och susa i backarna.
Gissa om jag längtar efter snön. Men det dröjer några veckor innan jag ska åka skidor.
Vecka 9 ska jag iväg med gamla jobbgänget och i påsk ska jag åka med familjen och vänner.

Amish...

Eftersom vi diskuterade bla Amish på vårt restaurang besök så funderade vi på om det finns någon bland Amishfolket som har Tourettes syndrom...
Är det någon som har en åsikt så tar jag tacksamt emot den.
46400-128

Gott nytt år...

... eller Kort rött hår...
I alla fall så blev gårdagen lyckad. Vi var på Göta Kanal och den var klart sevärd. Ungarna gillade den. Tyvärr så var den inte klar förrän 17.30 så vi missade GPs fyrverkeri.
Hittade till The Golden Days istället och åt mat. Lamm till de vuxna och Filét Mignon till de små. Sen åt jag friterad camenbert till dessert, Yummi.
Vid borden runt omkring oss satt ett gäng på 20-25 typ 18-20-åringar. ALLA hade vit skjorta, slips och väst! Konstiga halvlånga frisyrer hade de också. En grabb som jag hade i mitt blickfång såg precis ut som en Amish-pojke. Undrar just om de vet om hur deras mode får en att tänka på Amish.