Min fredag.

Eftersom jag jobbat som en tok hela veckan så tyckte jag att det var lämpligt att att gå hem 11.30 i fredags. Skulle va med Lille A till skolan en stund. Sen gick vi hem och väntade på mellan L. Klockan 15.00 gick vi in på Liseberg. Lille A har tjatat sen i maj så jag tyckte att det var läge nu. A fick verkligen valuta för pengarna han åkte som en tok.
Sen klockan 20.00 spelade Håkan på stora scen.

Han fick helt underbara recensioner i GP.
Eftersom lille A tyckte att det räckte med en låt så åkte han ännu mer karuseller medans jag lyssnade.

Övningskörning, igen.

Japp detta ämne ger upphov till en hel del glada skratt i vår familj.

Förra söndagen var vi i världmetropolen Hällingsjö....
I alla fall så fick stora M köra hem efter att ha kollat vägen ordentligt på ditvägen. Ungen blir helt upprörd när en man går över vägen. Vi är en bra bit ifrån så han hinner över med god marginal, så jag förstår inte riktigt vad som är så upprörande. Då säger hon:

- Men, hallå, han gick ju över heldraget....

Precis som om vägstrecken skulle gälla fotgängare??????!!!!!!

Kamratstödjare.

Min lille A gick hem i fredags efter att ha hamnat i trubbel och bråk. Sen visar det sig att klassens kamratstödjare har gått iväg efter skolan för att spöa upp den killen som lille A hade bråkat med. Men kamratstödjaren var väl typ 2 huvud kortare än den andre så han åkte på däng istället.
Idag har fröken gått igenpom vad det innebär att vara kamratstödjare, man ska såklart stötta sina kamrater men det innebär inte att man ska klå upp deras plågoandar.

När vi var på utvecklingssamtal så fick vi oss ett gott skratt i alla fall!

Rabarbertyget...

... kostar 1475 kronor METERN, om det är någon som undrar. Och det tillverkas fortfarande på Jobs. Gå in och kolla och få lite inspiration av helt underbara tyger.

Ersättningskrav.

Jag skrev ju ihop ett brev om ersättningskrav eftersom det tog så lång tid innan de kom och fixade spisen. Jag hade väl egentligen inga störra förhoppningar om att få igenom dessa och blev därför förvånad när det ringer en kille från reklamationsavdelningen. Han säger att om jag bara skickar in kvittona så är det inga problem. Joooo om man inte har kvittona på typ 500 spänn kvar! Sen började jag tjata på honom och säga att då får de väl göra något annat och visa sin goodwill. Men nejdå, bom, stopp, var det. Jag sa att det är ju ingen bra reklam och tänk på alla mina grannar som bygger nya hus de kommer ju inte att vilja köpa ert märke. Men han kunde tyvärr inte hjälpa mig. Jag blev bara så AAAAAAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHH!

Sen idag fick jag en snilleblixt. På mitt jobb bakades det bröd till lunch och då användes en likadan assistent som jag har.
-Ojdå, den här delen är lika ful som min, sa jag.
-Jaa, den blir det för att man kör den i diskmaskinen. Plasten tål inte det.

Då kom jag på att jag skulle ringa tillbaka till reklamationskillen, sagt och gjort.

-Hej det är jag igen, vi kunde ju inte komma överens om nåt sist men nu föreslår jag att du skickar 2 stycken rullar. eller skicka 3 förresten.
-Hmmmm, de kostar 450 kronor styck, så jag vet inte.
- Jaha men skicka 2 då!
-Ok då.

Så nu kan jag få en ny reservdel som egentligen är snordyr och sen kan mamma få en också för hennes är också dålig. Nu blev det ju ingen till jobbet men där får jag väl beställa en istället.

Ibland lönar det sig att vara liten och ilsk och strida för sin sak. Men jag menar bara ibland när det är befogat!

Änglar finns och annorlunda tygtryck!

Jag har varit på besök på Bräcke Östergård. Ett ställe i Göteborg för habilitering. Man kommer dit med sina barn för utredningar av olika slag. Här jobbar en massa bra människor somär experter på olika saker. De har en otrooooolig förmåga att nå barnen på deras nivå.  Riktiga änglar är de!

När jag sitter där på en avdelning så ser jag en underbar väggbonad som tog mig tillbaka till 70-talet.

Jobs handtryck, och mönstret heter rabarber. Min pappa som är, eller var, tapetserare förr, klädde om en soffa åt en kund i detta tyg som då var skitdyrt. Eftersom det är ett stormönstrat tyg så går det åt väldigt många meter när det ska mönsterpassas. Då blir det en hel del spill som räckte till matrumsgardin, en stor lampskärm och en liten fönsterlamp,min mamma blev äldigt glad! Men hemma hos mig var det mörkgrön botten, eller svart kanske till och med. Så det var väldigt mörkt i vårt matrum. Då tyckte jag nog att det var ganska fult men idag skulle jag nog nästan kunna dö för detta tyg på ljus botten.

Jag fattar inte...

...att en del människor blir arga när man upplyser de om att arbetsplatsträffar är arbetstid och då ska man vara på sitt arbete!  Är jag konstig som tycker att folk borde fatta det?
Det verkar som en del människor anser att de ska göra så lite som möjligt på jobbet, men ändå arbeta heltid.Kanske skulle fundera på att köpa en hängmatta och inte jobba så mycket...

Tysta saker att göra en lördagmorgon.

Vad gör man när ens förinställda (i huvudet) väckarklocka får en att vakna klockan 06:00 (noll-sex-noll-noll) även på helgerna?
Upp på toa och ner i den varma sängen igen. Men neej det gick inte att somna om. I vanliga fall hade jag väl dragit på mig träningskläderna för en runda men idag ska jag jobba i trädgården så det blir tillräclkligt med träning ändå.

Började min dag i tvättstugan. Jag vek massor av tvätt och fyllde maskinen men vågade inte starta. Tvättstugan ligger bredvid sovrummet så det hade nog inte varit så populärt. Sen fick jag ett ryckk att jag skulle kolla udda-strump-lådan. Japp, vi har en sån, och den är ALLTID välfylld. Jag fick ihop 42 (fyrtiotvå) par efter att jag finkammat alla skrymslen och vrår i tvättstugan. Gissa varför lille As garderob har varit så tom på strumphyllan...


Sen kom mannen upp när jag satt i strumpberget så då kunde jag starta mitt brödbak. Nu har jag hunnit äta frukost och väntar bara på att bröden ska  jäsa färdigt så att jag kan skicka in de i ugnen. Sen bär det av till återvinningen med den fullastade bilen.

Äntligen fredag!

Jaaa, vad ska man säga. Hela helgen ligger framför mig. Jag har gått hem tidigt eftersom lille A inte mådde bra.

Ikväll ska jag packa in skräp i bilen så att jag kan åka till återvinningen imorgon.
Sen ska jag hinna med en fotbollsmatch och flytta sten och pussa på mannen min.

Farliga saker för barn.

Hittade en helt underbar artikel på Aftonbladet som handlar om att dagens barn aldrig får göra farliga saker. Så rätt!

Tänker på allt man själv gjorde på 70-talet:

Cyklade utan cykelhjälm eller satt bakpå mammas cykel, på pakethållaren utan cykelstol. Man höll i sig hårt och hade de träskobeklädda fötterna rakt ut.
 

Åkte bil utan bilbarnstol, ibland bak på hatthyllan eller i "skuffen" om man hade kombi! Jag minns när vi skulle åka iväg nånstans med hela klassen. Fröken körde förstås med kanske 4 ungar i baksätet och 2 i passagerarstolen. Resten av barnahögen stuvades in i 2 kombibilar.

Sen lekte vi röda-vita-rosen och sprang i högt gräs där det kunde finnas ormar.

Lekte kurragömma i nyponrosbuskarna.

Täljde barkbåtar med morakniv.


Men däremot hade jag hjälm när jag åkte skridskor och slalom, var det kanske farligare än att cykla? Cyklade gjorde man ju jämnt! Men när jag åkte pulka var jag hjälmlös.

Vad jag menar är inte att det var tryggare eller mindre farligt på 70-talet. Men vi kanske fick lära oss att vara försiktiga och ha koll på våra färdmedel och kroppar på ett annat sätt. Vi utsattes för lite lagom faror som stärkte vår självkänsla och vår kroppsuppfattning.
Jag har hört flera barn säga: "Jag kan inte ramla och slå mig för jag har hjälm".
Är det så att dagens barn blir invaggade i någon slags falsk trygghet när de har hjälm och skydd? Tror de att de blir odödliga? Och vaddå odödlig? I datorspelen har man ju flera liv...

(Jag har ingen aning om vad statistiken säger om barndödligheten i trafiken men vi färdas ju på ett helt annat sätt idag också.)
Föräldramöte...

...ja såna tider är det nu. Jag ska på stora Ms på tisdag och måste ta mig ända ut på Volvo.

- Men varför kan vi inte vara på Lindholmen då? Det är ju mycket närmare, undrar jag.
- Det är nog bara för att det finns kaffeautomater på Volvo. Fattar ni det är gratis och man kan dricka hur mycket som helst!
- Ehmmm... du dricker ju inte kaffe!!!!!
- Nej men man kan få choklad också med en massa gräddpulver i.Ja just det , tänkte inte på det!

Reparatörer.

Nu har reparatören varit här och lagat spisen. Hade tyvärr inte samma tur som tvillingmamman. Här var svärföräldrarna och fick ta emot honom.
Det visade sig att lampan på framsidan av spisen, den som visar att någon platta är på hade gått sönder och då kortslöt den hela spisen.

Men eftersom jag är såååååå sur på att jag var tvungen att vänta så länge så har jag skrivit ihop ett brev om ersättningskrav. Får väl se om jag får svar och kompensation. Blir det varucheckar på det märket så ska jag skicka tillbaka de och be företaget att stoppa upp de nånstans...

Kommer ALDRIG att köpa det märket på vitvaror nån mer gång och kommer verkligen INTE att rekommendera det till mina vänner.  Konstigt att ett så välkänt och gammalt varumärke inte värnar mer om sina kunder. Efter alla dammsugarförsäljares dåliga rykte så borde de ju ha skärpt sig. Nu kan ni ju alla lista ut vilket märke det är men jag kommer inte att nämna det.

Nytt band!

Så värst skojigt har jag det inte nuförtiden tills alldeles nyss. Hittade ett nytt band som jag har lite känningar i och blev helt betagen. Jag som annars är en schlagerprinsessa eller kanske lite åt det rockiga hållet, jag föll som en fura för lite indie musik. Bandet heter OBLIQ och det låter himla bra alltså! Och de ser ut så här:

Photos by Martin Norberg.

Det är lite "KENT-PÅ-ENGELSKA" över dem. Lite Coldplay kanske eller vad ska jag säga????

Hemskt.

Idag fick jag höra nåt tråkigt. En tjej berättade att en granne till henne som starkt ogillar henne och hennes familj skriver elaka saker och namnger familjemedlemmar. Hon skriver även taskiga saker om sina arbetskamrater mm. Detta görs visst på bloggen som är kopplad till en stor familjesajt.  Den här tjejen som jag känner har pratat med polisen om vad man kan göra, typ ingenting. Sen har hon pratat med de ansvariga på sajten och de har pratat med hon som skriver och hon skulle visst ställa allt till rätta men ändå fortsätter det.

Tänk på det kära vänner, namn skriver man inte hur som helst, det gör ju inte ens jag med familjemedlemmar, och elaka saker brukar ju oftast slå tillbaka på en själv.

Övningskörning.

Hjälp, min lilla flicka har blivit stor. Ja, jag vet att hon redan hunnit vara i USA ett år alldeles själv men....
Nu har hon börjat övningsköra och tjatar på oss dagligen att vi ska ut och träna.


Sen så sa jag väl att det är ju liksom ingen brådska, hon fyller ju inte 18 förrän i december...
...2009 alltså.
-Men hallå, vill ni att jag ska bli som min kompis E som aldrig får tummen ur?
- Ehm... hon fyllde 18 för en vecka sen, och förresten så har min kompis M inget körkort och inte farmor (64 år) heller.
- Ja men på stenåldern behövde man ju inget körkort för det var ju ändå bara killarna som hade bil.

Vad kontrar man med där då?

Long time, no see...

Ja, jag vet, det är evigheter sen jag bloggade och jag tänker INTE göra någon sammanfattning.

Regnet öser ner och jag ska städa. Spisen är trasig och reparatören kommer nästa vecka???? Helt otrooooooligt alltså att man ska vänta över en vecka när reparationen ska gå på garantin. Jag ska köpa kokplattor idag för nu börjar jag tröttna på micromat.
Tisdag: Köpepizza
Onsdag: Makaroner och köttfärssås. Makaronerna kokade jag i micron, funkar sådär. Köttfärssåsen var bara att värma
Torsdag: Nudlar som jag bara hällde kokande vatten över. Jag har en vattenkokare. Sen värmde jag en kycklinggryta i micron.
Fredag: Korv med bröd och pulvermos. Korvarna var stekta och frysta sen tidigare.

Men idag ska jag verkligen laga mat ordentligt. Hade ju lovat att baka långpannekakor till kyrkfikat men det går nog lika bra med köpekakor!

Ikväll är det EM-kval i fotboll. Ska bli skoj. I veckan var jag och såg när BLÅVITT fick stryk av GAIS. Ingen rolig historia men jag fick följa med stora M och hennes kamrater och stå i klacken. Det var MAFFIGT!

Sen ska jag nog bli bättre på att lägga in bilder också. Det är bara det att jag sitter vid en dator hela dagarna så jag har ingen lust att skriva på kvällarna. Men jag får väl bättra mig!