Vintertid.

Äntligen fattar jag vad det går ut på. Första frosten skall alltså komma när det blir vintertid.
Rackarns vad kallt det var idag. Var uppe med tuppen och trodde att klockan var jättemycket när jag legat och snurrat en lång stund, gick på toa och kollade då klockan 6.10, GÄSP. Försökte somna om men det var ju lönlöst. Läste tidningen ordentligt och åt havregrynsgröt. Hann byta kläder 2 gånger innan jag var färdig för avfärd 9.05. Skulle sjunga i kyrkan och det gick bra. 
Hemma var det städdag på gatan. ALLA hade tjatat på mannen om husförsäljningen så han var lite trött. Jag försökte bidra med lite städning men det är ju svårt att kratta när alla blad sitter kvar på träden, det ser ju dumt ut att kratta i dem. Men det var så kallt i skuggan så jag försökte att städa i solen istället. Klippte av lite svartvinbärskvistar och tog in eftersom de doftar så gott. Satte dem i min stora Aaltovas men det fattas lite dekorationer. Kanske lite silver trassel skulle vara snyggt. Får nog fixa det någonstans.
(Man ska nog inte klippa på hösten men jag bor ju inte här till våren så då är det någon annans bekymmer.)

Hjärnstress

Hjälp vad trött jag är. Somnar så fort jag lägger huvdet på kudden och sover hela natten. Vaknar och är i koma hela dagen.
Varför? undrar ni.
Joo så här är det: Efter husvisningen i söndags då 9 familjer kom och 4 visade fortsatt intresse så blev det ungefär 0 intresse när mäklaren ringde runt. Jovisst, en failj skulle prata med banken och ville komma på visning idag torsdag tillsammans med 2 nya par. Jaha och idag klockan 17.30 viades huset för 1 familj som tyckte att garaget var för litet! Men hallåååå, det är ju inte ens ett  garage utan en carport!
Så nu är vi tillbaka på ruta ett, så nu äntligen ska mäklaren annonsera. WOW!
Vad gör vi om vi inte säljer huset? Ha två kåkar är ju lite väl dyrt. Kankske kan hyra ut det?

Jaja, fortsättning följer. Men en trevlig sak var att när vi hade visning hos oss så var vi och tittade ordentligt på vårt nya hus. Vi var så välkomna och våra yngsta barn hade ju inte sett huset ännu. Vi blev hjärtligt mottagna och de ville bjuda på kaffe och allt. Bra att veta att det är trevligt folk eftersom vi ska bo grannar i fortsättning, de ska ju bygga på den avstyckade delen av tomten.

Städhysteri.

Hjälp, imorgon ska vi ha visning så idag har här skurats och fejats. Kört saker till svärmor i grannbyn. Det får plats mycket saker i deras källare.
Eftersom jag inte är någon större vän av ordning så var det ju inte bara den normala veckostädningen som skulle göras utan alla rum på en gång! Vi flyttar ju pga att det inte finns tillräckligt med plats och var gör man av alla saker som inte har en egen plats? Flyttar runt och flyttar runt.
Som tur är så har jag ingen ingrodd skit eftersom jag brukar städa bakom spis och kylskåp med jämna mellanrum. Bakom badkaret brukar jag också skura emellanåt så det var ju inte det som var själva problemet utan alla saker som finns överallt.
Fick en träpall/tvättkorg av mina föräldrar för ett tag sen. Tanken var att ha den i hallen  och ha tidningsinsamlingen i den. Nu fick den en ny funktion i stora badrummet, alla tjejernas små sminkväskor (hur många kan man ha?) och alla schampoo flaskor (varför måste alla ha olika?) och allt rengöringsmedel och alla toarullar och alla doftljus (jag och mannen älskar att bada skumbad och lösa världsproblemen tillsammans i skenet av stearinljus). Hur mycket som helst gick ned i den och badrummet blev så luftigt.

Sen åkte vi till det stora köpcentret i norr www.allum.se och shopade. Jeans till mannen, jeans och tröja till lilleman på rea på JC, alla hans kläder flaggar på halv stång...
Mellan L fick äntligen sina "vinterskor". Piléfodrade skinnbasketkängor...
...nåde henne om hon tjurar för att hon fryser om fötterna i vinter. Sen handlade hon tröjor och BH för egna pengar. Godis inhandlades på "Godishavet" för 92 spänn. Jag fick betala det de andra 3 hade plockat ihop.
När vi kom hem och kollade kassarna så hade mor i huset fått: cykellyse från Clas Ohlsson för 69 kronor samt en make-up-pad för 9 och 50 från HM. Hallå är det inte jag som brukar vara shoppinggalen?

Håhåjaja... ilska

Idag ringde jag mäklaren som kommit hem från 3 veckors semester. Jag sa att jag var liiiite irriterad eftersom hon inte lämnat över till någon annan.
-Vaddå?
-Jag fick ju ringa och tjata för att de skulle lägga ut bilderna på mitt hus på nätet. Och någon annons har det inte varit heller.
-Jag skrev ju på mappen vad som skulle göras men annonser pratade vi aldrig om. Men jag ska se till så allt blir bra och det blir visning för 6 familjer på söndag.

Om man anlitar en mäklare så utgår man väl ifrån att huset kommer med i någon annons? Eller är jag knäpp? Hon visade mig ju till och med hur annonserna brukar se ut.
Vad betalar jag för egentligen? Hon ska ju i alla fall få ca 65 000 kronor för besväret.

Halluppdatering.

Har ju glömt bort att lägga ut bild på min nya upphottade hall, VARSÅGODA!
46400-92
Men jag retuscherade bort mannen denna gång...


Allt man hinner på en VAB-dag!

Först kokade jag nyttig havregrynsgröt till frukost, under tiden vi åt så förhörde jag mellan L på geografi provet. Kastade in en maskin tvätt och satte igång diskmaskinen. Plockade fram symaskinen och lagade 2 jeans, sydde en duk och fållade 5 panelgardiner som hängt uppe i 1,5 år. Tvättat en maskin till och lagat lunch till lilla A. Gick till biblioteket och betalade för en försenad bok. Plockat ur diskmaskinen och fyllt en tvättmaskin igen.
Gjort en Daimcappuccino och sjunkit ner i soffan och surfar med gått samvete.

Badrum

46400-91
Har varit och kollat badrum i olika varianter hela helgen. www.hafa.se  har mycket att inspireras av.
Stora frågetecknet är om mannen ska göra det själv eller inte...
Sen är det kakel, finns ju i alla prisklasser. Men vita matta avlånga bitar är ju sååå  snyggt och mörkgrått golv. Men sen vill jag ha röd glasmosaik i duschen men där sa mannen NEJ! Får nog övertala...
Sen ska jag ha ett badkar med lejontassar, finns billigt på www.silvan.se .Ylva

Var på en gudstjänst med Ylva Eggehorn. Hon har skrivit massor med böcker och hon pratade om sin senaste: Kryddad olja. Försökte lägga in en bild men det var fel bildformat!
Boken handlar om kvinnor i bibeln, deras historia. Hon pratade i 40 minuter och det var helt fängslande så jag var tvungen att gå hem och beställa den på www.adlibris.se passade även på att beställa "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra!". En helt underbar bok av bla. Liza Marklund. Den handlar också om hur kvinnor har det i arbetslivet. Hur de måste slåss för sig själva mot männen. Tanken är att vår rektor som ska byta skola ska få den i avskedspresent. Han tycker att kvinnor mest ska synas men inte höras. En riktig mansgris mao.

Lördag i stan.

Eftersom en av mina bäsata vänner är på konferens i stan så gick jag upp tidigt för att hinna med en del. Började med att tvätta fönstren men ser nu att insidan måste också tas innan jag glömmer bort det. Städade undan en massa från altanen och farstubron och carporten. Det blev en hel säck + en hink full med skrot. Sen ringde Anna och vi stämde lunch träff.
Åt på Picasso på Kristinelundsgatan, deras hamburgare var ju bara så goda, man orkar inte hela. Annars såg jag att de säljer olika storlekar på portionerna är ju bra för såna som mig som tycker att man ska äta upp allt på tallriken med följden att magen står i 4 hörn!
Sen gick vi en snabbis på KICKS och jag köpte rouge och puder för den otroliga summan 105 kronor. Bra med extrapris ibland. Nu sitter jag här i soffan igen och försöker smälta maten.

Mitt hus

Mitt hus
Jaha, nu finns det till salu. Någon aspirant? Gå in på hemnet och klicka er vidare till Västra Götaland, Härryda kommun, Landvetter.

Arbetsglädje

Har ju en väldigt trevlig arbetsplats med goa kollegor, i tre dagar har vi haft lärarstudenter som varit och observerat vår arbetsplats. De ska skriva sin B-uppsats och kollar genusperspektivet vid måltider. Alltså om pojkar och flickor behandlas olika. Vilka pratar mest och vilka får mest uppmärksamhet. Och det roliga är att de inte hittar några skillnader. Många forksningsrapporter visar ju annars att pojkar tar större plats i förskolan. Men hos oss kunde de bara se att vi var så duktiga att ge alla utrymme vid måltiderna. Det känns så bra att höra att man är duktig på sitt arbete, särskilt av andra som kommer och ska se kritiskt på mitt arbete.

Vuxenpoäng

Ännu en lista som jag snott hos någon vem det nu var. Syftet är att samla vuxenpoäng!
Jobb (1p) - Ja
Visitkort (1p) - Nej
Konferens (1p) - Nej
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej
Vara sambo (1p) - Nej
Vara förlovad (1p) - Ja
Vara gift (2p) - Ja
Skild (3p) - nej
Äga villa (2p) - Ja
Ha en bil (1p, kombi + 1p) - Ja
Hund (1p) - Nej
Lån (1p) - Ja
Gemensam ekonomi (1p) - Ja
Pensionsspara (1p) - Ja
Storhandla (1p) - Ja
ICA-kundkort (1p) -Ja
Använda rabattkuponger (2p) - Ja
Äga hushållsassistent (1p) - Ja
Äga diskmaskin (1p) - Ja
Dubbelsäng (2p) - Ja
Ha julgran på julen (2p) - Ja
Gråa hår (1p) - Ja men de kan man ju färga...
Celluliter (1p) - Tyvärr
Prenumerera på morgontidning (1p) - Ja
Lösa sudoko (1p) - Ja
Välja att inte svara i telefon (2p) - Nej
Putsa fönster (1p) - Ja men väldigt sällan
Svampplockning (2p) - Ja
Långfärdsskridskor (1p) - Nej
Parmiddag (1p) - Nej
Vinprovning (1p) - Nej
Danskurs (1p) - Nej
Partaja till gamla 70-talshits. (1p) -JA
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Nej.
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Ja
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Ja
Spela Bingolotto (1p) - Nej
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Ja
Ha höftproblem (1p) - Nej
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - ?Nej!
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ja

!0-15 p - INTE gammal
16-25 p - Börjar barka ditåt...
Över 25 p - Nu är du där

Oh shit 34 poäng du måste man ju ändra massa svar för att bara vara på väg... 

15-åringar

Läste en bloggare om 15-åringars framtidstro: http://solusfemina.squarespace.com/min-blogg/2006/10/6/en-del-saker-kan-man-vl-hlla-fr-sig-sjlv.html#comment506946
Och måste då berätta om min egen 15-åring som kan ALLT och vill ALLT och kan lyckas med ALLT.
Nu ska det ju väljas till gymnasiet och då finns ju bara ett alternativ, en avancerad variant på NV-programmet där man läser en massa mer poäng och har samarbete med Volvo och man får betalt under gymnasietiden och dessutom får en bärbar dator.

-Men du kanske ska välja något mer?
-Nej men jag ska ju plugga jätte mycket nu så att jag kommer in och då behövs det inte något mer val. Men först ska jag ju åka ett år till USA och gå på Highschool och lära mig Engelska som jag sen kan tenta av och då har jag ju mer tid över för de andra ämnena.

Hoppas hon kan smitta av sig lite på L som är 11 och tycker att hon "suger" på allt. Och då handlar det om att hon inte skriver fullpott på alla glosförhör. Förra året hade hon 36 poängs bortfall på nästan 900 möjliga. Ganska bra procentsats i mina ögon. Och sen vill hon ändå inte vara en pluggis som nördbrudarna i klassen!

Nej nu är det fotboll och öl som gäller.

Hem och villa mässa.

Kom äntligen in till stan för att gå på Hem och villa mässan. Mycket att titta på och drömma om. L fick syn på den långe snickaren i Roomservice:
46400-89 Han heter nog Johnnie bestämde vi.
Sen tittade vi runt på det som vi egentligen var där för, badrum och husgrundsdränering. Och visst var det som jag trodde: Helt IDIOTISKT att lägga golvklinker UTAN golvvärme.  Hahaha...
Sen köpte jag mig en bra bok med käcka tips inför vår husvisning:
46400-88
Bra kom-ihåg-listor och andra bra saker att göra.

Foto

Just det, glömde att referera en sak igår. Jag slet ju som ett djur för att få allt iordning inför fotograferingen. Plockade undan och flyttade medan de höll på. Sen när de gått så gick jag in i badrummet, jag hade ju varit där och hängt iordning draperiet och handdukarna men missat en hel del:

* min bomullstuss som jag använde till ansiktsavttnet på morgonen klockan 6.00
* A:s eltandborste stod prydligt den också på handfatet
* En urklämd tandkrämstub
* En dofttvål som fått för mycket vatten och "grånat"
* VC-ankan. klorinet och VIM som stod uppepå skåpet.

Hoppas de kan retuschera bra!

Fredag...

Sitter i soffan och softar. Har hunnit med ett friskis pass efter jobbet sen åt vi Tacos. Gott! Stora M har dragit till Småland så vi är bara 4 hemma. Ska hinna med ett besök på Hus&Hem mässan i morgon. Ska fråga en massa saker om badrum och golvvärme. Och om hus dränering...
Min man har fått för sig att vi ska ha golvklinkers i badrummen UTAN golvvärme...
...hur dumt är det då? Så därför ska jag fråga alla golvvärme leverantörer hur det är och hoppas då att de svarar att så gör man inte! 

Nya saker

Satt och surfade på en av mina favoritsidor www.inreda.com och hittade denna underbara tidningskorg46400-86Vill ha, men den kostar typ 1800 spänn. För halva priset, alltså 900 kronor kan man annars köpa en helläcker barbapappabrödrost!
46400-87Men i hemlighet kommer det nog bli en brödrost, som gör IFK på brödskivorna, på farsdag!

Gristest!

46400-85
Utefter hur jag ritade min gris så fick jag dessa egenskaper:
Toward the middle, you are a realist.
Facing left, you believe in tradition, are friendly, and remember dates (birthdays, etc.)
With few details, you are emotional and naive, they care little for details and are a risk-taker.
With 4 legs showing, they are secure, stubborn, and stick to their ideals.
The size of the ears indicates how good a listener you are.
The bigger the better. You drew medium sized ears, you are a good listener
The length of the tail indicates the quality of your sex life.
And again more is better! You drew small tail :)

Gristestet hittar du här:
http://drawapig.desktopcreatures.com/gallery/large.asp?id=1244254&p=0&hof=1&q=personality+test


Phu

Fattar ni vad mycket man måste städa när de ska komma hem och fotografera ens hem? Slet som en galning och plockade och sorterade och flyttade runt och kastade och köpte nytt och flyttade om igen. Sen var jag färdig 20.30 i går kväll och gick och lade mig alldeles slut. Åkte till jobbet i morse och fick punktering, ringde till mannen och grät för hur jag skulle kunna komma hem...
...men jag och min arbetskamrat T fixade reservhjulet. (Punkan var nära jobbet så jag kom dit i alla fall.) Men några muttrar satt hårt och då kom en stark förälder precis och hjälpte oss att lossa dem. Sen fick vi allt på plats igen.

KVINNOR KAN!

Sen hemma igen och mäklarbyrån kom och fotade mitt hem, det gick bra eftersom det mesta var inknött i tvättstugan där de INTE fick fota!