Nu blir det skoj.

Min allra äldsta kompis som jag känt sen 1971 tror jag, (vi var 2 då!) kommer och hälsar på. Hon har med sig sin familj som består av man och 3 barn som är i lagom ålder till mina, eller 13, 10 och 7. Så nu ska vi ha det trevligt och fnissa en hel massa de närmsta kvällarna. Ska nog hinna med att jobba också....
Men sova kan jag kanske göra till hösten?  Det är lite surt nu när mannen fortfarande har semester (tom 18/8) och jag varje morgon går upp och åker iväg.

Jaha vad ska vi hitta på att göra med besökarna då? Vi ska i alla fall inte gå på Liseberg. Det gör man bara inte under semestertider. Men vi ska  nog äta gott i alla fall, och titta på fotboll på onsdag kväll när BLÅVITT spelar borta mot Basel. Sen kanske vi hinner med lite shopping och lite regnpromenader. Trevligt ska det bli i alla fall.

Bortvald?

Var i affären igår och då träffade jag ett barn från min förra förskola där jag slutade i april.
Jag pratade med mamman och hon frågade lille E om han kände igen mig. Han tittade misstänksamt på mig och gömde sig bakom mammans ben . Grabben fyller snart 3 men pratar inte så mycket och när jag gick vidare så tittade han fram bakom mamman och gnällde lite och sa:
"Inte ha den"

Hmmm.... jag kanske inte var en så värst omtyckt figur??????

Galen????

Idag har jag varit "flexibla chefen"! Ställde mig i köket och lagade mat till en massa ungar!

Sen på eftermiddagen när det hade regnat konstant HEEEEELA dagen så kom en tjej och sa:
"Det regnar in"
Hoppsan då, och då droppade det inte lite försynt nån droppe i minuten utan det rann nerför  fönstret och bildade en liten pöl på golvet. 
Vad gör man då då?
Kollade upp journumret till fastighetsförsörjningen....
....hmmm verkar vara fel nummer.
Fick tag på en ickesemestrande vaktmästare som gav mig rätt nummer. 
Jag ringer 15:15 och telefonsvararen upplyser mig:
"Felanmälan kan göras vardagar mellan 07:00 och 16:00 i annat fall ring larmcentralen på nummer.....

Gissa om jag blev tokig och talade in ett riktigt surt meddelande där jag påpekade vad klockan var.  Sen letade jag reda på numret på en karl som jag varit i kontakt med i ett annat ärende och han lovade att kolla upp saken. Till slut ringde en snubbe som sa:
"Idag hinner vi nog inte men imorgon bitti tittar vi förbi och ser vad vi kan göra.!"
Jag svarade glatt:
"Jaaa vi får väl hoppas att huset står kvar och inte runnit iväg nedför backen..."

Sammanfattning.

Nu har jag haft semester 3 veckor och jobbat 1.

Min semester började ju med Bruce på Ullevi som var helt outstanding. 3 timmarskonsert i ett helt underbart väder. Folk var glada och trallade mycket. En del klappade händerna i otakt men det funkar också...

Sen drog jag iväg till Gullbranna med husvagn och 2 barn. Mötte syster och 3 barn och vi fick plats i vagn och förtält. En natt regnade det och åskade så att vi fick översvämning men då kom det trevliga farbröder med sand så vi kunde dränera. Det blev en beachvolleyplan istället....

Ungarna deltog i olika sportaktiviteter. E och L hade fotbollsskola hela veckan tillsammans med en massa grabbar.
När det var sportagala vann kusin E en hockeyklubba! Inte vilken som hels utan en som HV71s Mattias Tednby hade haft i JVM. Signerad och allt + en kram av Tedenby!

Alla smålänningar ville nog byta plats med E som är från Linköping och håller på LHC!

Sen var vi hemma några dagar och latade oss. Åkte till havet och badade och hade det allmänt lugnt.

Sen fick ju mannen i mitt liv semester också så då åkte vi till Smögen över helgen. Soligt och blåsigt så det blev inget bad. Sen regnade det på söndagen så då åkte vi till Tjörn. Hamnade på Lilla Askerön hos kamrat U med familj.

Mannen i mitt liv, kamrat U med lille B och S.
Vi badade på söndag kvällen och sen hela måndagen. Sen åkte vi hem till Landvetter.

På onsdagen drog vi till Västerås för att hälsa på föräldrarna. Syster och barn var där också.
På torsdagen drog vi till Stockholm med husbil. Hamnade på Långholmen och hoppade i vattnet. Stora M och lille A var med. Mellan L var kvar med kusinerna i Västerås.
Jobbigt att bada i Mälaren och alla människor som ligger som packade sillar:

(Fast detta är ju Kippers, rökt sill)

Sen hade M stämt träff med Mike, amerikan och kamrat från hennes skola i USA. Han var på Sverigebesök hos sin gammelfarbror. Så då fick vi turista med honom. Bla annat var vi på Vasamuséet:


Kollade Slottet och Gamla Stan. Bjöd grabben på Kebab, för det har de inte i USA. Han fick även fika med negerbollar, gissa hur vi översatte det...

Sen åkte vi tillbaka till Västerås på fredagkväll. På lördagen var vi och badade lääääääänge i gropen. En grusgrop som blivit vattenfylld och numera är ett underbart badställe.

Sen klockan 16:00 åkte vi till Rocklunda ochh ABB-arena för att titta på den här:


Stanley Cup pokalen, den var grym alltså. Matilda lyckades också få autografer av Nicklas Liedström.


Eftersom hon var utbytesstudent utanför Detroit så kommer alla hennes gamla skolkamrater bli sååååå avundsjuka.
Ser ni förresten att han börjar bli tunnhårig? Eller det kanske är hjälmen som sliter så förskräckligt!

Mycket hockey blev det i detta inlägg men jag får väl avsluta med att jag var på Blåvitts match mot Basel och den var rolig. Får väl se hur det går för dem på onsdag i Schweiz, men först är det match mot Malmö idag klockan 16:00.