Bärplockande.

Jag bor i ett hus i ände av gatan. Tomten är bara 850 kvm och en sluttningstomt med liten gräsplätt och sen lite berg med ljung och ormbunkar. I sommar har det varit massor med blåbär, jag har plockat 3 liter bara på tomten och sen en hel del i skogsdungen precis utanför tomtgränsen. Blåbärssylt har det blivit och 2 stors glasslådor med frysta bär.
Igår hittade jag röda tuvor med lingon. Jag tänkte att jag får väl börja plocka så får jag se vad det räcker till. 1 liter fick jag ihop och det resulterade i 2,5 burk lingonsylt. Åhhh så gott.

Fredagsmat och röj.

Gjorde en helt underbar middag med ugnsrostade rödbetor, morötter och potatis. Till det helt vanlig grillkorv och annan korv med sting.
Kom på att jag ska åka till Östhjälpen imorgon och då måste jag ju städa garderoben lite. Ha, 4 kassar fick jag ihop. Lille A som har växt hur mycket som helst i sommar hade massor av 3/4-byxor i sin garderob. Jag har aldrig köpt några 3/4 -byxor till honom, undrar var de kommer ifrån?
I mannens garderob hittade jag en massa fula skjortor, hmm.... och längst in gömde sig 2 par manchesterbyxor med hög midja.... fort ner i kassen. I min garderob fanns det en hel hög tjocka tröjor som jag inte använde på hela förra vinter, bort med dem.
-Ha, nu kan jag gå ut och handla lite nytt, sa jag.
Mannen kontrade:
-Då vill jag va med och bestämma så det blir bra.
-Vaddå, vad menar du?
-Ja, så att det blir rätt färg. Kolla på den där tröjan tex. hur tänkte du när du köpte den?

Morgonpigg.

Den här veckan har jag vaknat toktidigt. 5:20 måndag, tisdag och onsdag. Idag var det sovmorgon, ända till 5:40 klarade ögonen av att vara stängda!
Nu är det inte så att det är någon klocka som ringer eller en morgonpigg bebis som skriker. Inte ens tidningbudet eller nån granne som börnar med sin MC.Det är helt enkelt så att jag har sovit färdigt då och vaknar pigg. Japp du läste rätt, jag är pigg och utvilad fast klockan bara är 5:20. Tänk  om jag hade varit lika pigg när ungarna var små och vaknade sådär tidigt.  Mellan L ville ju gärna upp och leka vid femsnåret en period.

Sen är det lite konstigt, det är ju inte så att jag däckar i soffan klockan nio. Nej framåt elva kryper jag till kojs. Det känns som lite tantvarning....


Facebook krymper världen!

Idag hände nåt skoj:
Jag var inne på facebook och kollade. Jag såg att min kamrat MK hade lagt upp bilder, så de skulle inspekteras. Det visade sig att hon hade kommenterat en kompis (som jag inte vet vem det är) bilder. Han hade tagit bild på sin fru ståendes på Smögens brygga. Bilden känns jättebekant och plötsligt ser jag det bekanta:
Bakom frun går min man och lille A.

Det är ju helt sjukt konstigt men jätteskoj.

VM

Det är så skönt att hålla sig i form, eller hur?
Just nu är formen rund och trimmas bäst i TVsoffan tittandes på friidrottsVM.
Tänk vad det hoppas och springs och stöts och kastas!
(Det kanske dopas lite också?)
Jag blir svett bara av tänka på det, eller det kanske beror på att det är tokvarmt idag.

Semestern är slut.

Jaha, så var man back in business igen. Det var inte så tungt att gå upp idag. Hade ändå haft svårt att sova under natten, med begynnande huvudvärk. Typiskt när jag fått nya migränpiller. Vågade inte ta nån idag eftersom jag jobbade men tänkte att jag skulle sova gott på ett inatt istället.

Nu får jag alltså jobba ett helt år innan det är semester igen. Men det är ju bara en lång planeringssträcka. Nästa sommar ska vi åka på USA semester i 5 veckor. Hinna med både väst och östkust!
Återkommer med planeringsunderlaget senare.

Sooool!

Jag har haft några underbara dagar med sol och bad. En helt perfekt avslutning på semestern! Så mycket som jag badat på min semester iår var det nog länge sen jag gjorde.
Få se nu: 1, 2, 3, ... 14 dagar har det varit så fint att jag badat i havet i sommar. Vår egen sjö har jag inte ens stoppat tårna i. Visst är det konstigt att en lyckad semester räknas i antal baddagar? Så var det lite när jag tjatade till mig en husvagn. Ja, T ville inte ha någon men jag sa att om vi skulle läga 5-6 000 kronor på stughyra en vecka varje sommar, om det sen var dåligt väder den vecka så skulle det ju bara sluta i skilsmässa. Hahahaha...
Nu är vi inne på vår fjärde husvagn och det är ju lite så: är det dåligt väder på ett ställe så kollar man väderkartan var solen är och sen drar man dit!

Igår blev vi helt plötsligt barnfria och bestämde oss för att gå på bio.


Kan väl sammanfattas som "Österrikisk gladporr". Det står att den är från 11 år, men jag hade ALDRIG låtit lilla A se den. Gick förbi Ullevi för att kanske höra lite Madonna, men hon dröjde med sin spelning. Så vi åkte hem jag somnade efter att ha tagit mina nya migränpiller. ( De hjälper faktiskt).

Jaha...

Jag tycker nog att bilden är lite i största laget och sen försvann presentationen. Får väl se till så mellan L gör om den.

Idag har vi varit i Ullared! Känns ju som en trevlig utflykt att göra på sin semester...
... eller inte.
Handlade inte så mycket, men det gjorde mellan L. 14 år och första sommarjobbet, klart pengarna bränner i fickan.
Stora M övningkörde dit och hem. Det gick bra, men jag råkade slumra till på hemvägen. Det får man nog inte om man är ute och övningskör...

Omstart och ny design!

Nu har mellan L fixat min design, riktigt snygg tycker jag och mannen proteterade inte!
Nu ska jag iväg på höstens första Friskispass, återkommer med resumé...