Hasta la vista.

Nu drar jag till sydligare breddgrader och kommer tillbaka när julen dragit förbi.

Plugg tredje advent.

Vaknade imorse vid halv 7 och kunde inte somna om. Kom på att det var lika bra att gå upp och ägna lite tid åt denna:
image237
Enkätboken, Jan Trost.

Inte alltför skojigt en söndagsmorgon i december. Men eftersom jag inte kan vara med på seminariet på torsdagkväll så fick jag ju göra lite skolarbete nu. Skulle gå igenom fem kursares enkäter och kommentera dessa.
Sen var jag ju tvungen att göra en sammanställning av min egen enkät och alla svar. Redogöra för fel och brister + allt som var bra också. Klockan 9.00 var jag färdig så jag hann se julkalendern.

Skulle egentligen åkt till några kompisar, som är månskensbönder, för att hugga gran och kolla julmarknad. Tyvärr får det ge vika för strykning av sommarkläder och senare packning av dessa!

Gårdagens konsert.

Jaaaa, vad ska man säga. På tisdagen så sjöng ju Carola så det stod härligt till. Jan Malmsjö är ju en riktig pärla och Micke Nyqvist hade tråkigt mellansnack. Sen kom Liza, men hennes sånger kan man ju inte...
...och hon kunde bara några!

På onsdagen så trodde vi att det skulle bli bättre, och det blev det mesta! Jan Malmsjö flirtade med publiken och fick med sig den . Carola fick Scandinavium att gunga och sen kom Liza och sångerna kunde hon inte.
Hon sjöng en sång som hon avslutade och då ropade någon i publiken: "We love you Liza"
"I love you too, darling". Sen ropade de "New York New York" och Liza svarade "I can do anything for you!" Och sen började hon sjunga på samma sång som hon redan sjungit! Sen skulle hon gå av scen och då dök hon ned till ljudteknikerna. I all hast kom Carola springande medan orkestern spelade "New York, New York". Carola och Jan Malmsjö sjöng sedan "Stilla natt".

VARFÖR FICK INTE JAN MALMSJÖ SJUNGA NEW YORK, NEW YORK??????? HAN KAN DEN JU!!!!!

Sen blev det mörkt!

Upptagen ikväll...

Måste tyvärr infinna mig i Scandinavium ikväll för att köra åt dessa två!
image236
Eller åtminstone hon till höger. Får vem som är den största divan?
Kanske Jan Malmsjö????

Hoppas kunna ta några bilder som jag kan lägga upp imorgon.

GRATTIS

image235
Idag fyller min stora Loppa 16 år, hurra, hurra, hurra!!!!
Men hon är på andra sidan jorden så det blir inga grattiskramar...

Tallriksmodellen

Vem går till Mc Donalds för att äta enligt tallriksmodellen?


image234

Jag bara undrar????

Resetips, någon?

Eftersom vi ska fira julen på Lanzarote och gärna vill uppleva något annat än hotellpoolen och dears aktiviteter så skulle jag vara väldigt tacksam för lite käcka tips.
*Jag vill INTE rida på kamel.
*Jag hyr gärna bil för att ta mig runt.
*Strapatser är helt OK!

image233

Elf your self!

Hur fräckt som helst!

www.elfyourself.com/?id=1217413283

En helt vanlig lunch på jobbet...

På mitt jobb äter vi pedagogiskt med barnen, funderar på att äta opedagogiskt en dag och se hur det är!
I alla fall så har vi toan i anslutning till matrummet, korkad lösning, jag vet men lokalerna är byggda för annan verksamhet från början. 
Varje dag när vi kommer in från gården så skickar vi in barnen för att kissa och tvätta händerna innan vi har samlingen före maten. Eftersom barnen är lite korkade så ljuger de och säger att de har kissat, då brukar jag i mina sämsta stunder säga att vad bra för då behöver ingen gå ifrån, mitt i maten.
-Ljuger ni så får ni kissa på er!!!! Då brukar de gå iväg och kissa i alla fall.
Problemet är väl inte att de ska avvika från bordet utan att de vill sitta med öppen dörr ut till oss som fortfarande äter....
....ÄCKLIGT....
Idag slog det alla rekord:
Tre ungar pyser iväg samtidigt för de ska BAJSA. Eftersom vi är en förskola så talar ju alla alltid om högt och tydligt vad de ska göra när de går från matbordet.
Sen har vi ju bara en toalett, så ett barn sitter på toa och två sätter sig på pottan. Sen sitter de där och "kompisbajsar" och samtidigt pratar om ditten och datten.
G och jag höll på att smälla av för vi tyckte inte att detta var en bra arbetsmiljö, men man kan ju inte annat än skratta åt eländet. 

Hur ser er lunchsituation ut på jobbet?

Jättetrött

Åhhh... har hunnit baka lussekatter till jobbet. Orkade däremot inte laga middag så jag skickade mannen till Pizzerian! Sitter här och försöker hålla mig vaken men inser att det behöver jag ju inte! Inget Grey´s idag så då kan jag ju gå och lägga mig. GONATT!

Oj vilken trevlig dag!

Började dagen med att sätta en saffransdeg klockan 7.15, nej jag skojar inte, ska man hinna med allt så gäller det att börja i tid!
image231
Åt frukost och tittade på julkalendern och brände nästan bullarna! Men de klarade sig, blev bara lite mörkare än vanligt. Bakade också en helt otrolig apelsin och pepparkaks cheesecake.
image232
Sen höll vi på och städade hela förmiddagen. Kom på att mat behöcer vi ju så vi drog til McD. Sen var vi på Jysk och köpte en snygg TV-bänk. Sist vi skulle sätta ihop vår skänk därifrån fick vi nästan hjärnblödning så vi sa att det får vänta till söndagen.
Fixade lite inför kvällen och kände att adventsfriden infann sig med våttorkade golv och stakar och stjärnor i fönstren. Vi har inte 2 stakar eller stjärnor som ser likadana ut så grannarna kanske får rascha?
En av mina grannar har ett burspråk med 4 fönster och de har 4 stora identiska stakar i dessa...
Vid 18.00 ramlade våra vänner in till slut blev vi 6 vuxna och 6 barn efter lite barnbortfall. Vi drack glögg och käkade pepparkakor och lussekatter, MUMS.
Sen blev det Tacos i  alla varianter. Gott och enkelt, spelar ju egentligen inte så stor roll vad man äter när man har trevligt sällskap.
När de gått hem så undrade mannen när vi sågs allihopa sist? Tjaaa... för 1.5 år sen måste det varit...
-Det känns inte alls så länge sen och det är bara att ta upp tråden igen.
Så är det väl med goda vänner, man vet var man har varandra och när man väl ses efter lång tid så är det bara att ta vid där man slutade sist!