Snabbsemlor!
Hittade ett recept på semlor bakade på bakpulver.
Testade det och trots att det är lite sconesvarning så
smakade de jättegott med en massa mandelmassa.

40 g ljummet smör
1 msk socker
1 krm kardemumma
1 nypa salt
1 ägg
0.75 dl mjölk
1 tsk bakpulver
Ca 3 dl mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Knäck ägget i ett glas och vispa
lätt med en gaffel. Häll över knappt hälften i en bunke. Resten sparar du till pensling.
Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjölk i bunken. Rör väl och tillsätt sedan mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i fem delar och rulla till bullar. Pensla med resterande äggvisp. Grädda direkt i cirka 12 minuter.
När bullarna svalnat fyller du dem med mandelmassa och grädde och pudrar florsocker över.
Testade det och trots att det är lite sconesvarning så
smakade de jättegott med en massa mandelmassa.

40 g ljummet smör
1 msk socker
1 krm kardemumma
1 nypa salt
1 ägg
0.75 dl mjölk
1 tsk bakpulver
Ca 3 dl mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Knäck ägget i ett glas och vispa
lätt med en gaffel. Häll över knappt hälften i en bunke. Resten sparar du till pensling.
Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjölk i bunken. Rör väl och tillsätt sedan mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i fem delar och rulla till bullar. Pensla med resterande äggvisp. Grädda direkt i cirka 12 minuter.
När bullarna svalnat fyller du dem med mandelmassa och grädde och pudrar florsocker över.
Kommentarer
Trackback