Min favoritsallad.
Till jul fick jag ett salladstips som jag numera har gjort till min favorit.
Just idag gjorde jag så här:
Vitkål och rödkål som hyvlades med osthyvel.
Morötter som jag rev på rivjärnets grövsta sida.
2 blodapelsiner som jag skar av skalet på för att bli av med det vita,
sen skar jag ned dom i småbitar.
1 näve solroskärnor.
Mängder är jag dålig på men jag använder en stor bunke,
när den är full så räcker det med ingredienser.
Sen gjorde jag en salladsdressing:
½ dl olja
2 msk senap av nån god sort, dijon blir starkt, Slotts blir lite mer barnvänligt.
(Jag tog Slotts skånska grova senap)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk koncentrerad äppeljuice, funkar säkert lika bra med apelsinjuice.
Blanda ihop och häll över salladen.

Denna sallad kan man ha i en bunke i kylen och hyvla/riva ned mer
allt eftersom den går åt. 1 vecka i kylen är inga problem.
(I originalreceptet ingick granatäpple, rött och fint och god smak!)
Just idag gjorde jag så här:
Vitkål och rödkål som hyvlades med osthyvel.
Morötter som jag rev på rivjärnets grövsta sida.
2 blodapelsiner som jag skar av skalet på för att bli av med det vita,
sen skar jag ned dom i småbitar.
1 näve solroskärnor.
Mängder är jag dålig på men jag använder en stor bunke,
när den är full så räcker det med ingredienser.
Sen gjorde jag en salladsdressing:
½ dl olja
2 msk senap av nån god sort, dijon blir starkt, Slotts blir lite mer barnvänligt.
(Jag tog Slotts skånska grova senap)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk koncentrerad äppeljuice, funkar säkert lika bra med apelsinjuice.
Blanda ihop och häll över salladen.

Denna sallad kan man ha i en bunke i kylen och hyvla/riva ned mer
allt eftersom den går åt. 1 vecka i kylen är inga problem.
(I originalreceptet ingick granatäpple, rött och fint och god smak!)
Kommentarer
Trackback